AC Horsens spillede sig videre i pokalen med kneben sejr

Den Gule Fare slog FC Helsingør, imens det aarhusianske klubsamarbejde VSK Aarhus måtte give fortabt over for den nordjyske overmagt

Mikkel Jespersen scorede det afgørende mål for AC Horsens i pokalkampen mod Helsingør. Arkiv Foto: Reese Photography

Onsdag eftermiddag har to østjyske hold været i aktion i DBUs pokalturnering, og det har været med blandet succes. Forventningerne til det ene var dog heller ikke store. AC Horsens vandt planmæssigt på udebane over FC Helsingør, imens 2. divisionsmandskabet VSK Aarhus kæmpede bravt, men måtte kapitulere mod AaB.

Horsens gæstede nordsjællandske FC Helsingør, og efter 38 minutter kom de gulblusede planmæssigt foran. Mikkel Jespersen scorede gæsternes mål, og på trods af flere chancer i begge ender i resten af opgøret blev hans mål det eneste. AC Horsens vandt altså 1-0 og er videre til næste runde.

Læs også Østjysk brag: Horsens vinder 1-0 over Randers

Helt så godt gik det desværre ikke for det andet østjyske hold, som her til eftermiddag har været i aktion. VSK Aarhus fra 2. division var på forhånd heller ikke spået de store chancer mod superligamandskabet fra AaB.

Men VSK bed skam godt fra sig. Aarhus-holdet havde blandt andet en afslutning på overliggeren i en 1. halvleg, der endte 0-0.

I de sidste 45 min. kom nordjyderne bedre med, og efter et hjørnespark gik det så galt for de undertippede værter. Efter omkring 10 minutters spil i 2. halvleg kom Markus Holgersson højest til et hjørnespark, og så var AaB foran. Resten af kampen pressede superligaholdet på for at lukke opgøret helt, men det blev ved de 0-1.

Onsdag aften kl. 19 skal AGF i aktion på udebane mod Holbæk fra 2. division.