AC Horsens-lejesvend vil spille alle kampe

Doneil Henry er blevet lejet i West Ham året ud, og den canadiske landsholdsspiller vil gribe hver en chance for spilletid

06:56

Den canadiske landsholdsspiller Doneil Henry, som AC Horsens lejede i august, trænede i dag med sine nye holdkammerater for blot anden gang. 

Og det er en målrettet 23-årig forsvarsspiller, der er rykket ind på CASA Arena Horsens. 

- Hver kamp, som Horsens' førstehold skal spille, vil jeg være i betragtning til at spille, lyder det kontant fra Doneil Henry. 

Canadieren, med det fulde navn Doneil Jor-Dee Ashley Henry, har i sin unge karriere været plaget af skader, hvilket har været medvirkende til, at han kun har fået sporadiske optrædener for sin klub, West Ham.

Læs også West Ham misforstod AC Horsens under forhandlinger

- Du kan ikke forberede dig på skader. Men de er kommet. Jeg har haft fiberskade, jeg har haft sportsbrok. De har påvirket mig, men jeg føler mig helt fit og helt stærk både mentalt og fysisk, siger han og fortsætter.

- Det vigtigste for mig er at få spillet en stime af kampe, for at få min krop til at føles, som for to år siden, og få min selvtillid tilbage, siger Doneil Henry, der har spillet to hele landskampe for Canada her i september.

Når en Superliga-oprykker lejer en spiller fra Premier League, verdens mest eksponerede fodboldliga, så vækker det genklang i hele landet. Men det har ikke påvirket Doneil Henry.

- Jeg har ikke mærket noget pres. Jeg vil bare spille. Jeg bliver ved med at sige det; det handler bare om at få minutter. Jeg kan se på kvaliteten og det fysiske niveau i denne liga, at det er en rigtig god liga. Så jeg ved, at jeg helt sikkert vil få noget ud af det her ophold.

Læs også Lasse Kryger: Vi dør med støvlerne på

Bo Henriksen afslørede i forbindelse med, at lejeopholdet kom i stand, at han har snakket meget med den dansk-new zealandske West Ham-spiller, Winston Reid, om hvilken type spiller og person, Doneil Henry er. Men da skiftet til Horsens kom så hurtigt i stand, har Doneil Henry ikke nået at få vendt skiftet med Winston Reid.

- Nej, jeg har ikke snakket med Winston om det. Skiftet kom på plads i sidste minut. Jeg var på lejr med landsholdet, da jeg fandt ud af, jeg skulle hertil. Alt papirarbejdet faldt på plads, mens jeg var på landsholdssamling, så jeg nåede ikke tilbage og snakke med nogen i klubben om det.

Doneil Henry har mulighed for at få debut i onsdagens kamp mod FC Nordsjælland. Han er i hvert fald med i den 20-mands trup, som Bo Henriksen har udtaget til kampen. Én spiller bliver dog siet fra umiddelbart inden kampen. Kampen spilles på CASA Arena i Horsens og fløjtes i gang kl. 20:00.

Øverst på siden kan du se hele interviewet med Doneil Henry, hvor han fortæller meget mere om skiftet til Horsens, hvordan det er at træne med stjerner som Andy Caroll og Dimitri Payet i West Ham, og at en tidligere FCK-spiller har fortalt ham Danmark. 

05:30

Kort efter transfervinduet lukkede, snakkede vi med Bo Henriksen om, hvordan lejeaftalen med West Ham kom på plads.

Luk video