Aabech sikrer Horsens smal sejr i Lyngby

Kim Aabechs scoring på et straffespark efter pausen sikrede AC Horsens en vigtig 1-0-sejr ude mod Lyngby

Foto: Anders Kjærbye - Fodboldbilleder/Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Fodboldbilleder/Scanpix

Foto: Anders Kjærbye - Fodboldbilleder/Scanpix

1 af 3

Fredag aften hentede AC Horsens en vigtig 1-0-sejr ude mod Lyngby og spillede sig i top-6 i Alka Superligaen.

Lyngby var spilstyrende i første halvleg, hvor det meste af spillet foregik på gæsternes banehalvdel. Udeholdet var dog tættest på med et stolpeskud fra André Bjerregaard.

I anden halvleg var Horsens mere på bolden, ramte stolpen igen og kom så fortjent foran. Udeholdet fik et straffespark, og det omsatte Kim Aabech til 1-0.

På trods af en livlig og chancerig afslutning på kampen blev der ikke scoret mere, og Horsens kunne tage de tre point med hjem.

Lyngby-AC Horsens 0-1 (0-0)

0-1 Kim Aabech (70. minut/str.)
Tilskuere: 1.282 

I en første halvleg, der var lang tid om at komme i gang, var det Horsens, der først truede. I det fjerde minut forsøgte André Bjerregaard sig fra distancen, men stolpen stod i vejen.

Lyngby havde bolden det meste af tiden, mens Horsens var afventende. I slutningen af halvlegen var hjemmeholdet flere gange tæt på at score, og tættest på var Jeppe Kjær, der headede forbi fra en helt fri position.

Efter pausen kom Horsens længere frem på banen, og efter omkring en time var de gule tæt på at kunne juble. Bubacarr Sanneh headede på mål, men forsøget tog opstanderen og røg tilbage i spil.

Læs også Succestrænere mødes i fredagsopgøret

Med tyve minutter igen fik Horsens så et straffespark. Bjerregaard blev væltet i feltet af Mathias Tauber, og så gjorde Kim Aabech det til 1-0 på sin tidligere hjemmebane.

Lyngby havde flere chancer i kampens afslutning, hvor Dannevang flere gange måtte i aktion. Nettet blafrede dog kun den ene gang, og Horsens vandt 1-0.

Resultatet betyder, at Horsens spiller sig i top-6 i ligaen, mens Lyngby fortsat er nummer fem. Der er kun tre point mellem de to hold.