Voldsom ulykke i Hadsten: Alle tre unge bilister løsladt

De tre unge mænd, der mandag eftermiddag var implicerede i en trafikulykke, hvor en 14-årig kom slemt til skade, er nu løsladt

En dommer valgte tirsdag ved byretten i Randers at løslade de tre unge, der er sigtet i sagen. Til venstre ses det sted, ulykken fandt sted.

Det var på Ellemosevej ved Den jydske Haandværkerskole, at den 14-årige blev kørt ned mandag eftermiddag. Foto: Google Maps

1 af 2

En 22-årig mand blev sammen med to unge medtrafikanter tirsdag fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling for at sætte en 14-årig drengs liv og førlighed i fare i forbindelse med en trafikulykke i Hadsten mandag eftermiddag. Alle tre mænd blev dog løsladt.

Dommeren i sagen vurderede nemlig, at der ikke var belæg for en varetægtsfængsling, men de unge bilister er fortsat sigtede. Sådan lød det fra dommeren i retten tirsdag. 

Læs også Tre unge i vanvidskørsel rammer 14-årig dreng

Under grundlovsforhøret kom det desuden frem, at den 22-årige chauffør, der påkørte drengen, så han blev klemt mellem bilen og en stensætning på Ellemosevej ved Den jyske Haandværkerskole, var frakendt kørekortet. Han er tidligere dømt for spiritus- og narkokørsel og fået bøder for 17.000 kroner.

Den 14-årige dreng blev ramt af bilen og klemt ind mod disse store stenblokke.

I det konkrete tilfælde er chaufføren testet positiv for cannabis ved en narkotest på stedet. En blodprøve skal så afgøre, om han med sikkerhed var påvirket, ligesom en af de øvrige bilister også blev testet positiv.

14-årig på operationsbordet

Den 14-årige dreng var gennem store dele af mandagen på operationsbordet, men er ifølge Østjyllands Politi nu uden for livsfare.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med et af vidnerne til den voldsomme ulykke, der fortæller, at det var et chokerende syn af det 14-årige offer, der mødte ham.

Læs også Øjenvidne til ulykke: Det så ret voldsomt ud

- Benene var nærmest pillet helt af ham, og knogler strittede ud af skoene. Det så meget voldsomt ud, siger Marc Huusfelt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Anklagemyndigheden agter at prøve sagen ved Landsretten for at få omstødt beslutningen om ikke at varetægtsfængsle de tre unge mænd. 

01:19

VIDEO: Benene var nærmest pillet helt af ham, og knogler strittede ud af skoene. Det så meget voldsomt ud, siger Marc Huusfelt , der hjalp den 14-årige efter ulykken.

Luk video