Virksomhedsejer ny Expedit-topchef

Den børsnoterede producent af butiksinventar Expedit A/S i Hadsten skal have ny topchef.

Foto: TV2OJ / Peter Winding

Den 52-årige Steen Bødtker forventer at tiltræde først på efteråret og søger samtidig en ny direktør for sin virksomhed i Vejle, skriver dagbladet Børsen.

Steen Bødtker har et indgående kendskab til Expedit-koncernen, der har hovedsæde i Hadsten. Han har siddet i bestyrelsen for Expedit i otte år, heraf de seneste tre år som bestyrelsesformand.

Steen Bødtker afløser som adm. direktør Uffe Færch, der fylder 65 år i 2011 og går på pension.Expedit fik et underskud på 15 mio. kr. før skat i 2009 mod et overskud på 6 mio. kr. året før efter et fald i omsætningen på 15 pct. til 399 mio. kr. fra 468 mio. kr. i 2008, som i høj grad skyldes finanskrisen.

I 2005 købte Steen Bødtker sammen med sin hustru, Eva Bødtker, virksomheden Elmer Print A/S i Vejle. Forinden havde han været topchef i den hollandsk ejede producent af plasthalvfabrikata Vink i Randers.

Elmer Print er med en omsætning på omkring 50 mio. kr. den største producent i Skandinavien af blomsteremballager, etiketter og poser til gartneribranchen samt andre salgsfremmende artikler til industrien bredt.

- Umiddelbart kan det godt se mærkeligt ud, at jeg skifter jobbet som direktør for min egen virksomhed, der går godt, ud med stillingen som adm. direktør for Expedit, som giver underskud. Men det er der en god forklaring på, siger Steen Bødtker til Børsen.

Satte en række initiativer i gang

Efter købet af Elmer Print i 2005 satte Steen Bødtker en række initiativer i gang for at trimme og udvikle Vejle-virksomheden. Blandt andet blev produktion udflaget til underleverandører i Kina og Korea. Det betød, at Elmer Print var konkurrencedygtig og derfor kunne beholde en række kunder, som ellers var i stor fare for at forsvinde til konkurrenter.

- Nu står vi med en virksomhed, som vi har styr på. Næste skridt bliver at sætte yderligere fokus på salget og vækst. Det er ikke min spidskompetence. Jeg er mere generalist som leder. Derfor vil vi nu ansætte en adm. direktør, der er stærkt markedsorienteret, og som kan stå i spidsen for erobring af nye markeder og kunder, siger Steen Bødtker.

Han er samtidig blevet opfordret af hovedaktionæren i Expedit, familien Wanzl i Tyskland, til at overtage roret som ny topchef for koncernen.

- For det første er det en stor udfordring. Men jeg er overbevist om, at vi kan vende udviklingen i Expedit. Med min alder er det måske også min sidste chance for at få et topjob som leder, erkender Steen Bødtker.

Han tiltræder som adm. direktør i Expedit, når hans afløser i Elmer Print er fundet - sandsynligvis i begyndelsen af tredje kvartal i år. Steen Bødtker bliver i stedet bestyrelsesformand for sin egen virksomhed.

- Vi har ingen aktuelle planer om at sælge Elmer Print, selv om alt i princippet er til salg til den rigtige pris, siger Steen Bødtker.