Vil stoppe skattefidus

Arbejdsgiver opgiver urealistisk høje kørselsfradrag

02:19

1 af 2

Regeringen vil nu sætte en stopper for en skattefidus, der har sikret et østjysk gartneri billig østeuropæisk arbejdskraft på helt ned til 60 kroner i timen.

Dette er sket til trods for, at den overenskomstmæssige løn er på 131 kroner i timen.

Løndumpingen er foregået ved, at arbejdsgiveren - garneriet Rosa i Lading - har opgivet helt urealistisk høje kørselsfradrag.

Ifølge fagforeningen 3F fungerer det på den måde, at et vikarbureau hyrer litauiske kvinder til 65 kroner i timen og lover dem, at de kun skal betale 8 procent i skat.

Det kan lade sig gøre ved at opgive et kørselsfradrag, som angiver, at de hver anden uge dag rejser 3.200 kilometer til Litauen og tilbage igen.

Nu vil regeringen imidlertid begrænse arbejdsgivernes mulighed for at indberette skattefradrag, hvilket vækker glæde i 3F.

- Det her er et fupnummer, som vikarbureauerne bruger som en måde at udnytte østeuropæisk arbejdskraft til løndumping. Det muliggør, at gartnerierne kan få arbejdskraft til 65 kroner i timen., fordi skattebetalingen er så lav for de pågældende, siger gruppeformand Thomas Møller fra 3F Rymarken i Aarhus til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.