Vil ikke være soveby: Hoppeborge styrker lokalsamfundet

Lokale ildsjæle i Ulstrup vil ikke bo i en soveby. De omdanner den lokale hal til legeland for at sparke gang i byen.

Mere end 300 børn hoppede i dag på livet løs i Ulstruphallen. Lokale frivillige har i samarbejde med Randers Legeland omdannet hallen til et stort hoppeborgsland.

Men herlighederne er ikke kun til for at underholde børnene i deres efterårsferie. Mens ungerne hopper rundt, har de voksne nemlig tid til at lære hinanden at kende:

- Vi har bedre tid til at tale med hinanden end normalt i en travl hver dag, og så opstår der nye venskaber og netværk, som kan bidrage til vores lille lokalsamfund, siger Annemette Fabritius, som bor i Terp tæt på Ulstrup.

quote Ulstrup kunne sagtens være en fuldstændig død by, hvor børnene ikke ville have noget at lave, når SFO’en slutter, men fordi vi kender hinanden og er så tætte, så opstår der mange nye initiativer.

Annemette Fabritius, lokal beboer

Hun er en af de frivillige, som er med til at gøre hoppelandet til en god oplevelse for både børn og voksne. Uden de frivillige ville hoppelandet ikke eksistere, og Annemette Fabritius mener, at små lokalsamfund har brug for frivillige, hvis de skal blive ved med at eksistere.

- Ulstrup kunne sagtens være en fuldstændig død by, hvor børnene ikke ville have noget at lave, når SFO’en slutter, men fordi vi kender hinanden og er så tætte, så opstår der mange nye initiativer, siger hun.

Åbent i efterårsferien

Hoppelandet i Ulstrup i Favrskov Kommune er åbent tre dage i efterårsferie og tre dage i vinterferien hvert år. På onsdag holdes der åbent for børn med særlige behov, som kan få en god oplevelse uden andre børn.

Henrik Arnlund Hass er flyttet til Ulstrup for en måned siden med sin kone og datter, og han var glad for initiativet.
Henrik Arnlund Hass er flyttet til Ulstrup for en måned siden med sin kone og datter, og han var glad for initiativet.

En af dem som er taget i Hoppeland i Ulstrup er Henrik Arnlund Hass, som er flyttet til Ulstrup for en måned siden med sin kone og datter. Han håber på at kunne lære nye mennesker at kende, mens hans datter har det sjovt:

- Vi har erfaret fra der, hvor vi boede før, at man hurtigt lærer hinanden at kende, når man har børn. Det gør, at man har noget at mødes om, siger han. 

Selvom han selv har en hektisk hverdag, så overvejer Henrik Arnlund Hass at blive frivillig og være med til at lave lokale arrangementer i Ulstrup:

Det vil da være en oplagt mulighed for at få nye venner og et nyt netværk. Man vil næsten være for dum, hvis man ikke udnytter den mulighed.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om hoppelandet i Ulstrup.

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

47feafc4-83e4-4f33-ae94-b102f20eef26

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle