VIDEO: Tag på idrætshal styrtet sammen

To spær på fem år gammel idrætshal kollapsede

00:31

Foto: Google Maps

1 af 2

Dele af taget på en kun fem år gammel idrætshal i Hinnerup styrtede tidligt søndag morgen sammen, efter at to spær kollapsede.

Uheldet i Rønbækhallen skete, efter at to af spærene bøjede sig ved seks-tiden.

Det skete heldigvis på et tidspunkt, hvor der ikke var aktiviteter i hallen. Ingen personer kom derfor til skade.

Læs også Tagkollaps i Hinnerup: Bygningen er stadig ustabil

 Rønbækhallen er kun fem år gammel. Favrskov Kommune skal nu udbedre skaderne på taget, ligesom halgulvet er fyldt med vand fra nattens regn.

- Der er kommet ret store vandmængder ned igennem hullet i taget, siger kommunaldirektør Jan Kallestrup fra Favrskov Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Nedstyrtet tag løftes væk fra idrætshal

Nattens uheld betyder, at alle aktiviteter i hallen indtil videre er aflyst. Det er endnu uvist, hvor lang tid det tager at udbedre skaderne. 

- Det er meget ærgerligt for dem, der bruger hallen. I morgen sætter vi os sammen for at finde ud af, hvordan vi griber situationen an.

  Foto: Favrskov Kommune

Det lokale beredskab har arbejdet på stedet siden kl. 06 søndag morgen. Også Favrskov Kommunes bygningsansvarlige arbejder på stedet, ligesom kommunen har indkaldt eksterne rådgivere og ingeniører, der skal vurdere, hvordan situationen skal håndteres.

I videoen øverst i artiklen kan du se billeder fra skaderne i Rønbækhallen. Den første del af videoen er lavet af TV 2 | ØSTJYLLAND, mens  droneoptagelserne i slutningen er lavet af Beredskabsstyrelsen.

03:40

VIDEO: Det er endnu ikke sikkert at færdes overalt i Rønbækhallen. Se et interview med indsatsleder Christian Nøddelund.

Luk video