VIDEO: Nu er Nova hjemme igen

Hunden Nova genforenet med sin familie

02:12

Foto: Privatfoto

1 af 2

Folk fra nær og fjern har deltaget i eftersøgningen af schæferhunden Nova, der den 24. december stak af fra en hundepension ved Hadsten.

I mere end uge har Nova strejfet rundt i Østjylland, mens hundens familie, familien Brøndum, og en lang række frivillige har ledt efter hende.

Men nu er der godt nyt: Eftersøgningen af Nova har givet pote.

Lørdag formiddag er Nova atter blevet genforenet med sin familie i Hadsten.

- Det er svært at finde ord for det. Det er simpelthen så vidunderligt, siger Kristian Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Lørdag morgen omkring klokken 9 blev han kontaktet af en beboer på ulglevænget i Hornslet, som havde set en schæferhund ved et hønsehus.

Hurtigt drønede familien og frivillige ud til området, hvor de omringede stedet, hvor Nova var blevet set.

- Da vi gik frem mod stedet og kaldte på hende, stak hun pludselig snuden frem, og så strøg hun lige i armene på vores 14-årige søn. Hun var lykkelig, og det var tydeligt, at hun var meget glad, siger Kristian Brøndum og fortæller, at Nova virker sund og rask.

Overvældet af hjælpsomheden

Familien Brøndum fik meddelelsen om, at Nova var løbet væk, mens den var på juleferie i Norge.

Familien valgte at afbryde ferien for at starte eftersøgningen, og lynhurtigt fik de hjælp fra nær og fjern. Alene på Facebook er mere end 1.700 personer med i gruppen "Find Nova", hvor eftersøgningen bliver koordineret, ligesom rigtig mange har hjulpet med at lede rundt omkring i Østjylland - både nat og dag.

- Uden opbakningen fra folk, så var vi ikke kommet hertil. Der skal lyde en kæmpe tak til alle dem, som har hjulpet med at finde hende. Det er en solstrålehistorie, og vi er dybt taknemmelige, siger Kristian Brøndum og afslører, at familien på et tidspunkt vil holde en fest for omkring 30 af dem, som har deltaget mest flittigt i eftersøgningen.

På gruppen på Facebook vælter det lige nu ind med lykønskninger til familien Brøndum.

- Lige nu ligger Nova og sover på sin faste plads. Hun skal have lidt fred og ro nu, og så skal hun lige tjekkes af en dyrlæge, som kontaktede os her til formiddag og vil gøre det gratis, siger Kristian Brøndum.

I videoen øverst på siden kan du se et tv-indslag fra den 27. december, hvor familien Brøndum og en lang række frivillige leder efter Nova.