Velgørenhedsløb blev aflyst: Nu holder lokale stafetten i live

Kræftens Bekæmpelses årlige indsamlingsarrangementer, Stafet for Livet, måtte i år aflyses landet over grundet corona. Derfor har EDC-Huset i Hadsten og Hinnerup valgt at donere 10.000 kroner, så stafetten kan holdes kørende.

Indehaver af EDC-huset i Hadsten, Jette Eriksen, valgte i år at donere 10.000 kroner til Stafet for Livet, der grundet corona ikke kunne afholde deres årlige arrangement i år.

Hvert år afholder Kræftens Bekæmpelses lokalafdelinger velgørenhedsløbene 'Stafet for Livet': Stafetter, hvor deltagerne med et helt døgns gang og løb samler ind til kampen mod kræft.

Men desværre ikke i år. Coronakrisen har aflyst begivenhederne, og der samles i stedet ind online. Til stor ærgrelse for de mange loyale deltagere - mange af dem såkaldte -fighters', der selv har hørt ordene 'du har kræft'.

Det er dejligt at kunne vise især fighterne, at hverken sagen eller formålet er glemt i den nye corona-hverdag.

Indehaver af EDC-Huset Hadsten og Hinnerup, Jette Eriksen

EDC-Huset i Hadsten og Hinnerup, der normalt donerer en krone per gennemført omgang, har derfor i år valgt at markere dagen på anderledes vis. Samtlige lokale 'fighters' blev sammen med lokalformanden fra Kræftens Bekæmpe i Hadsten inviteret forbi til en lille reception, hvor bobler og taler blev efterfulgt af afsløringen om en donation på 10.000 kroner til det gode formål.

- Det er bare et kæmpe rygklap, der betyder rigtig meget for os fighters, men som også er en stor anerkendelse af det store arbejde, som lokalforeningen gør herude, siger fighter Helle Kristiansen fra Hadsten til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Patienters sikkerhed kan være i fare: Hospital får kritik for kræftbehandling

Bringer folk sammen

Holdet, som Helle Kristiansen en gang om ugen træner op til stafetten med, hedder Motion for Livet og er stablet på benene i samarbejde med den lokale afdeling i Kræftens Bekæmpelse og Favrskov Kommune.

Alle som en har de været ramt af kræft. Nogen er kommet raske ud på den anden side. Andre kæmper stadig. 

Om Stafet for Livet

Stafet for Livet indledes under normale omstændigheder med 'fighterrunden', hvor fighterne går en æresrunde på banen. Herefter skydes stafetten rigtigt i gang, hvor alle hold har minimum én deltager på banen ad gangen.

 

Stafettens fightere er personer, der enten netop har fået konstateret kræft, lever med en kræftdiagnose eller er raskmeldte efter et kræftforløb. Når stafetten løber af stablen, er fighterne æresgæster og ekstra synlige i deres gule t-shirts, hvor deres formål blandt andet er at nedbryde tabuer om kræft. 


Stafetten varer over natten for at symbolisere, at kræftpatienter kæmper med sygdommen hele døgnet.


Til sidst samles alle til afslutningsceremonien og fejrer fællesskabet, sammenholdet og livet.

Selv blev Helle Kristiansen ramt af brystkræft i 2013, og selvom hun den dag i dag er rask, så har det sat sig sine spor.

- Vi har alle været igennem et lignende forløb, og det gør bare, at vi er tæt på en helt særlig og dyb måde. Vi forstår hinanden. Og derfor betyder det her løb også rigtig meget for os. Det bringer os sammen om en kamp, der betyder noget for os, siger hun.

Helle Kristiansen, der på billedet holder checken på 10.000 kroner, har overtaget holdet midlertidigt, fordi holdets træner lige nu er langtidssygemeldt.

Hverken sag eller formål er glemt

Derfor sætter hun stor pris på donationen fra lokalområdet, som er givet på initiativ af EDC-Husets indehaver, Jette Eriksen.

- Vi kender alle en, der har kæmpet eller kæmper mod kræften. Så det er en sag, jeg gerne bidrager til, og jeg er så glad for, at alle de her super-seje mennesker vil møde op her hos os for at få overrakt vores donation, siger Jette Eriksen og fortsætter:

- Det er dejligt at kunne vise især fighterne, at hverken sagen eller formålet er glemt i den nye corona-hverdag.

02:11

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var i 2016 med fra Stafet for Livet i Aarhus, hvor flere hundrede deltog for at sætte fokus på kræftsagen, samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse og fejre livet.

Luk video

Og det budskab er gået klart igennem hos Helle Kristiansen og de andre fighters i Hadsten.

- De havde jo kontaktet lokalforeningen om, at de havde den her donation, som de faktisk gerne ville af med. Og så betyder det bare rigtig meget, at de gjorde det på den her måde, så vi alligevel får en dag, hvor vi kan markere dagen og kampen mod kræften, siger hun.

Læs også Kasper efterladt på perronen: Ingen vil fortælle, hvor længe han skal vente