Uro og hærværk får Natteravnene til at søge flere medlemmer

Natteravnene i Favrskov Kommune gik fredag på gaden for at hverve medlemmer til den frivillige organisation.

Larm, svineri, høj musik og hærværk.

Over sommeren har flere borgere i Favrskov-byerne Hammel og Hadsten kritiseret de unge for deres adfærd i aften- og nattetimerne. 

Derfor gik medlemmerne af den frivillige organisation Natteravnene på gaden i Hammel fredag for at hverve medlemmer, der kan hjælpe med at skabe tryghed og dæmme op for balladen.

- Vi skal være flere, fordi så kan vi komme ud og gå nogle flere ture, siger Heidi Hagen Siem, der er formand for Natteravnene Hadsten-Hinnerup, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Organisationen har for nyligt etableret sig i netop Hammel. 

- Man kan se, at vi gør en forskel, fordi vi snakker ikke ned til de unge og kommer ikke med en løftet pegefinger, siger formand Heidi Hagen Siem.

Hun mener dog ikke, at Natteravnene kan løse problemerne med hærværk alene. 

- Vi kan ikke løse hærværket og sådan noget, men vi kan skabe en tryghed ved, at vi er der og observerer og får en dialog med de unge, siger hun og spiller bolden videre til byrådet.

VIDEO: Natteravnene søger nye medlemmer.

Borgmester forstår bekymring

Problemerne i blandt andet Hammel har stået på hen over sommeren, hvor den lokale rideskole har fået smadre flere ruder, mens dele af en pavillon ved idrætsklubben også er ødelagt. 

Det har ført til mange vrede reaktioner i den lokale facebookgruppe. 

- Altså de børn skulle have en røvfuld, skriver en bruger. 

- Det er meget sørgeligt og vil åbenbart ingen ende tage, skriver en anden. 

Borgmesteren i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), oplyser, at kommunen er på sagen med blandt andet klubfolk, SSP-medarbejdere og vagter, men opfordrer også til at de unges forældre kommer ind i kampen. 

- Det her er en forældreopgave, som jeg ser det, og så er det en politiopgave. Det anerkender politiet, og de siger også, at vi skal henvise borgerne til at ringe til politiet, når der er ulovligheder, som der jo desværre er i nogle tilfælde, siger Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han forstår godt, hvis beboere i Hammel og Hadsten er trætte af problemerne. 

- De klager jeg får drejer sig primært om støj, hærværk og vores borgere, der ikke kan få nattero, og jeg kan godt forstå, at de er frygtelig irriterede, siger han.