Ulla er én af de 14.000: - Det var hurtigt og smertefrit

Mandag skulle det danske sundhedsvæsen teste, om det kan håndtere at vaccinere 100.000 borgere om dagen. Én af dem var Ulla Mølgaard Fangel, som fik overstået sit stik hurtigt.

I alt 100.000 danskere, heraf 14.000 østjyder, er mandag blevet vaccineret i forbindelse med, at det danske sundhedsvæsen skulle testes for, om det kan håndtere de store mængder vacciner, som forventes fremover.

Og i Østjylland er det overordnet set gået, som det skulle. 14.000 er blevet vaccineret - blandt andet i idrætshallen i Hammel, hvor man mandag vaccinerede 700 borgere.

quote Jeg opdagede faktisk slet ikke, at jeg blev vaccineret.

Ulla Mølgaard Fangel, Hammel

Én af dem, er Ulla Mølgaard Fangel, som havde en god oplevelse i hallen, som er omdannet til et vaccinationscenter.

- Det gik så hurtigt. Da jeg så alle de biler udenfor, tænkte jeg: Uh – der er lang ventetid. Men det var der slet ikke, så det var dejligt, sagde hun til TV2 ØSTJYLLAND mandag formiddag.

- Og det var meget smertefrit at blive stukket – jeg opdagede faktisk slet ikke, at jeg blev vaccineret.

Folk har ikke skulle vente

I Hammel havde de stor succes på den store vaccinationsdag, hvor der ifølge den daglige leder ikke var nogen, der måtte vente.

- Dagen i dag viser faktisk, at vi sagtens kan vaccinere så mange. Det er gået rigtig godt, siger Bente Birgitte Fogh, daglig leder ved Vaccinationscenter Hammel, til TV2 ØSTJYLLAND.

De har da også måtte kalde ekstra personale ind til at hjælpe med dagens opgave.

- De skal byde dem velkommen, sørge for at de har deres sygesikringskort i hånden fra de kommer til de går, sørge for, at de får jakken af i god tid og hjælpe dem derhen, hvor de skal have deres vaccination.

VIDEO: I Region Midtjylland er der dagen igennem vaccineret 22.000 borgere, hvoraf godt 14000 vaccinationer fordeles i Østjyllands 10 kommuner.

Overordnet en succes

Det er ikke kun i Hammel, at dagen har været en succes. Ifølge ledelsen i Region Midtjylland er det gået over al forventning de fleste steder. I Aarhus har man dog ikke kunne undgå lidt udfordringer.

Ved vaccinationscenteret ved Aarhus Havn var køen flere gange længere end Regionens eget mål. Vaccinationsstedet var et af de steder, der skulle håndtere flest borgere i det østjyske - nemlig 6.000.

quote Endnu en opfordring til at man kommer alene, og at man kommer lige til tiden.

Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland

Årsagen til kødannelser virker til at skyldes, at folk møder for tidligt op.

- Det ser ud som om, at vi danskere er meget opmærksomme på ikke at komme for sent, så vi kommer lidt for tidligt. Det skal vi lige aflære i denne her situation, siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Så endnu en opfordring til at man kommer alene, og at man kommer lige til tiden - ikke fem minutter før og slet ikke ti minutter for tidligt.Henning Grønlund Carlsen

De betalte den ultimative pris: Nu får de opkaldt veje efter sig

Jens Peter Hansen

play Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

20190522-120532-5-1920x1279we

Overblik: Sådan genåbner Danmark yderligere i dag

Tomas Tordrup boligkravslisten

play Splittet fra sin kone på grund af fejl: Nu er familien samlet

IMG_0090

Smadrede flasker og brændt legetøj i børnehave: - Det er utrygt

Retten i Horsens

To mænd kendt skyldige i dødsvold i Lunden

Dagens mest læste