Tricktyv ville sælge julekort

Opsøgte borgerne i hjemmet

Under påskud om at sælge julekort er det lykkedes for en eller flere personer at stjæle penge og smykker fra østjyder.

Tirsdag var der tre episoder, hvor fremgangsmåden var den samme, og de tre tilfælde fandt sted i løbet af en time.

Det første tilfælde af tricktyveri skete i Langå klokken 14.00. Her henvendte en ung mand sig ved en 85-årig kvindes hoveddør, hvor han ville sælge julekort.

Det afviste kvinden, der dog gav manden lov til at låne hendes toilet. Men i stedet for at gå derind fandt den 85-årige manden i soveværelset, hvor han var i gang med at rode i hendes skuffer. Manden stak af fra stedet, og med sig havde han stjålnekontanter og et smykke.

Gerningsmanden beskrives som værende omkring 20 år gammel, 170 centimeter høj og almindelig af bygning. Han har sort hår og et karakteristisk, rundt ansigt. Han er formentlig østeuropæisk af oprindelse, og han var iført mørke bukser og en sort vinterjakke.

To personer opsøgt i Hammel

En lille time senere oplevede to personer i Hammel næsten det samme.

Her blev en 74-årig kvinde og en 33-årig mand begge opsøgt af en mand, der ville sælge julekort. I begge tilfælde blev manden afvist, men det lykkedes gerningsmanden at komme ind til den 33-årige, hvor han stjal kontanter.

Manden beskrives som værende omkring 20 til 22 år gammel, cirka 170 centimeter høj og almindelig af bygning. Han beskrives som værende østeuropæisk af oprindelse. Han har sort karseklippet hår og talte gebrokkent engelsk. Han var iført en sort vinterjakke og medbragte en rød plasticpose.

- Det kan meget vel være den samme gerningsmand, da signalementerne og fremgangsmåden er meget ens, siger politikommissær Jan Abildtrup Jensen fra Østjyllands Politi.

Oplysninger i sagerne kan gives til Østjyllands Politi på telefonnummer 114.