Tagkollaps i Hinnerup: Bygningen er stadig ustabil

Dele af taget skal fjernes, inden arbejdet med at reparere idrætshal kan gå i gang

03:40

Der går formentlig et stykke tid, inden arbejdet med at udbedre skaderne i Rønbækhallen i Hinnerup for alvor kan gå i gang.

Tidligt søndag morgen kollapsede to spær i den kun fem år gamle bygning. Det betød, at en større del af taget styrtede ned. Heldigvis kom ingen personer noget til.

Favrskov Kommune har i løbet af dagen indkaldt eksterne rådgivere og ingeniører for at finde en løsning på, hvordan opgaven med at reparere taget skal gribes an.

Læs også VIDEO: Nedstyrtet tag løftes væk fra idrætshal

I første omgang handler det om, at få det gjort sikkert at færdes i bygningen. 

- Bygningen er stadig ustabil, så der pågår et arbejde med at stabilisere den yderligere, siger indsatsleder Christian Nøddelund fra Østjyllands Brandvæsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Snarest muligt skal en del af taget fjernes ved hjælp af kraner. Derefter skal en ingeniør vurdere bygningens stabilitet, inden skadeservice kan gå i gang med at fjerne de store mængder regnvand fra halgulvet.

Læs også VIDEO: Tag på idrætshal styrtet sammen

- Lige nu er der stadig risiko for sammenstyrtning i den bagerste del af hallen, siger Christian Nøddelund.

- Jeg er ikke bange for et massivt kollaps af hele bygningen, men vi skal have set på det her. Jo hurtige vi kan få det her fjernet (dele af det nedstyrtede tag, red.), og jo hurtige vi kan få lavet noget klimasikring, jo bedre er det.

Se et interview med indsatsleder Christian Nøddelund i videoen øverst i artiklen. 

00:31

VIDEO: Se billeder af ødelæggelserne i Rønbækhallen.

Luk video