Taekwondo-klub i brev til statsministeren: Vi har brug for en plan

Indendørs idræt har været nedlukket i månedsvis, alt imens børn og unges aktivitetsniveau daler. Nu efterlyser en taekwondo-klub i Hadsten en langsigtet plan for genåbningen af indendørsidrætten.

’Vi ser et akut behov for en åbningsplan for indendørsidrætten’.

Sådan lyder det i et brev, som en taekwondo-klub i Hadsten i dag har sendt til blandt andre Mette Frederiksen.

quote Jeg kan ikke sige til medlemmerne, at vi kan starte på det her tidspunkt og arbejde hen imod noget. Se lyset for enden af tunnelen. Hele tiden bliver tingene skubbet. Man føler sig virkelig magtesløs.

Momme Knutzen, chefinstruktør i Taekwondo Life Academy

I Taekwondo Life Academy står træningssalene gabende tomme. Det har de gjort siden den 9. december 2020, hvor indendørs idræt i hele landet blev forbudt på ubestemt tid for at mindske smittespredningen af coronavirus.

- Jeg oplever det som et kæmpestort hul og som et afsavn. Taekwondo er en stor del af mit liv. Især den sparring og det sociale, jeg har med dem, jeg træner med, siger Michael Dybdal, der er medlem af klubben, til TV2 ØSTJYLLAND.

I DGI Østjylland, der ifølge deres hjemmeside har 222.204 medlemmer, genkender de frustrationen og håber ligesom taekwondo-klubben, at landets foreningsidræt snart kan åbne for indendørs træning også.

- Der kommer en træghed og man føler sig opgivende. Man gør, hvad man skal. Men man mangler det kick af at komme afsted og være sammen med de andre og give den gas, siger formand for DGI Østjylland, Torben Dollerup Märcher, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han peger derfor på, at nedlukningen af foreningslivet betyder mere inaktivitet.

9 ud af 10 dyrker ikke nok motion

Det bakker et nyt studie fra Syddansk Universitet, der undersøger børn og unges aktivitetsniveau under coronanedlukningen, op om.

Her viser det sig, at 9 ud af 10 børn og unge ikke dyrker de anbefalede 60 minutters motion om dagen. Faktisk er 7 ud af 10 mindre aktive end under første nedlukning.

Hør Charlotte Skau Pawlowski forklare, hvordan coronanedlukningen påvirker børn og unges aktivitetsniveau.

Det skyldes ifølge forskeren bag undersøgelsen, Charlotte Skau Pawlowski, at skoler og foreningsliv har været lukket.

- 80 procent svarer, at de hverken fysisk eller online har haft foreningsidræt under coronanedlukningen, siger Charlotte Skau Pawlowski, der er lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun peger på, at det på den lange bane kan have alvorlige konsekvenser og øge risikoen for livstilssygdomme senere i livet.

Kræver enighed blandt partier

For taekwondo-klubbens chefinstruktør, Momme Knutzen, er det især frustrerende, at han ikke ved, hvornår han igen kan byde medlemmerne tilbage i træningssalene.

- Jeg kan ikke sige til medlemmerne, at vi kan starte på det her tidspunkt og arbejde hen imod noget. Se lyset for enden af tunnelen. Hele tiden bliver tingene skubbet. Man føler sig virkelig magtesløs, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor beder han i brevet til statsministeren om at blive en del af den langsigtede genåbningsplan, som regeringen i dag indledte forhandlinger om på Christiansborg.

Men det bliver svært at få en præcis dato for, hvornår Momme Knutzen og de andre taekwondoudøvere igen kan mødes inden for, lyder det fra socialdemokratiets idrætsordfører, Malthe Larsen.

- Det kan man jo ikke, fordi det er hele tiden under hensyntagen til det samlede smittetryk, og hvilken takt vi i øvrigt er i stand til at åbne landet ud fra de forsigtighedsretningslinjer, vi har, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han håber dog også på, at indendørs foreningsidræt snart kan åbne, men det kræver, at partierne bliver enige, lyder det.

- Partilederrunden i går viser også, at børnene er højt prioriteret. Jeg håber ikke, at nogen stiller sig voldsomt an, siger Malthe Larsen. 

La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

jyske bank

Jyske Bank-filialer har fået mistænkelige pulver-breve

Dagens mest læste