Støttekroner til ældre på to hjul i Favrskov

Nordea-fonden giver 385.000 kr. til Favrskovs ældre

Social- og sundhedsudvalget har netop fået bevilliget 385.000 kroner fra Nordea-fonden til projektet 'Ældre på hjul - Favrskovs ældre cykler sig sundere og gladere'.

Målet er at gøre cykling til en mere anvendt aktivitet på kommunens plejecentre, så sundhed og trivsel styrkes hos beboerne.

- Med projektet stiller vi skarpt på 'det gode ældreliv', som er tæt forbundet med både et godt helbred og en god trivsel. Og det er interessant, hvordan vi kan skabe synergier ved at koble to områder; ældrepleje og cyklisme, hvor Favrskov i begge tilfælde er med langt fremme, fortæller Lone Jeppesen Glarbo (V), formand for Social- og sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Projektets succes beror på et tæt samarbejde mellem det faglige personale, frivillige, pårørende og ikke mindst de ældre borgere, som løbende skal motiveres til at cykle, deltage i fællesaktiviteter og events.

- Vi håber, at der er mange af de frivillige ildsjæle i Favrskov, som har lyst til at hjælpe med at udbrede cykling på plejecentrene. Vi håber, at mange vil lade sig inspirere af, at cykling er både sundt og sjovt. Vi oplever en stor opbakning til aktiviteter på ældrecentrene i dag, så jeg håber, at de nye aktiviteter omkring cykling vil blive taget godt imod, siger Lone Jeppesen Glarbo.