Stor forskel på rejselysten

Der er stor forskel på, hvor meget de politiske udvalg rejser

04:25

Her er det et billede fra kulturudvalget i Favrskov Kommunes sidste tur til Liverpool og Manchester.

1 af 2

Stribevis af byrådspolitikere tager på studierejser til udlandet for at blive klogere på, hvordan andre kommuner griber aktuelle problemer an.

Men der er stor forskel på, hvor meget kommunerne rejser ud; i Favrskov har man i disse uger hele tre udvalg af sted til England:

- Vi har aftalt imellem partierne i byrådet, at vi tager afsted en gang i hver periode - gerne i den første del af perioden, sådan så det også kan have et socialt element. Men også det, at vi får nogle ting med hjem, som vi kan nå at bearbejde til vores forhold og få gavn af i den sidste del af perioden, siger borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Odder Kommune bevæger byrådsudvalgene sig derimod stort set aldrig uden for landets grænser:

- Hvis vi kan hente den samme inspiration i Danmark eller gøre det billigere, så gør vi det, forklarer borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).

Sammen med resten af Favrskovs kulturudvalg har Anders Nørgaard (S) netop været på tredages tur Liverpool og Manchester.

Her har de sammen med kommunens teknikudvalg blandt andet set på letbaner og kultur- og byfornyelsesprojekter. Noget, han mener, udvalget har fået meget ud af:

- Jeg vil kalde det uddannelse, og at vi får bedre kvalificerede beslutninger, siger han.

I videoen øverst på siden kan du høre mere om rejserne i Favrskov Kommune, og hvorfor Odder Kommune fravælger dem.