Støjberg-kandidat holdt forbindelsen hemmelig i flere uger

Inden for få timer meldte et tidligere byrådsmedlem sig ud af Venstre og stillede op som kandidat for Inger Støjbergs nye parti, som hun havde flirtet med gennem længere tid.

Inger Støjberg præsenterede onsdag sit hold af kandidater til det kommende folketingsvalg under sit nye parti, Danmarksdemokraterne.

Herunder var der et velkendt navn for borgerne i Favrskov Kommune.

For Lone Glarbo, der har i alt 17 år i byrådene i først Hinnerup Kommune og senere Favrskov Kommune for Venstre, er nu stillet op for Danmarksdemokraterne.

Men så sent som onsdag morgen var Lone Glarbo rent faktisk fortsat medlem af Venstre. Det fortæller formand for lokalbestyrelsen Ken Richter til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det skete inden for de sidste timer, fortalte Ken Richter onsdag middag om Lone Glarbos udmeldelse.

Har længe været klar til Støjberg

Til TV2 ØSTJYLLAND fortæller Lone Glarbo, at hendes kontakt med Inger Støjberg om at blive kandidat for Danmarksdemokratiet har været inden for den seneste måned.

På sin Facebook-side lagde hun onsdag formiddag flere nye billeder op, blandt andet stående side om side med Inger Støjberg.

- Vi skulle jo holde helt tæt med det her, så derfor er der ikke nogen, der har meldt sig ud før så sent som muligt. Og jeg skrev ikke bare, jeg ringede og forklarede min grund for det.

- Det, syntes jeg, var mest ordentligt. Ordentlighed er en mangelvare i vores samfund.

Hvis du har haft de her planer og et ønske om at melde dig ud, hvorfor har du så ikke bare gjort det? Ville det ikke have været mere ordentligt?

- Nej, det synes jeg ikke.

Hvad hvis Inger Støjberg ikke havde tilbudt dig at blive kandidat? Havde du så været medlem af Venstre lige nu?

Lone Glarbo er tavs i otte sekunder.

- Det ved jeg ikke, svarer hun.

quote Vi skulle jo holde helt tæt med det her, så derfor er der ikke nogen, der har meldt sig ud før så sent som muligt.

Lone Glarbo

Gennem sine mange år i Venstre var Lone Glarbo stor fortaler for Inger Støjberg og stemte også på hende, da der i 2019 skulle findes en næstformand i partiet.

- Så kommer alt det her med barnebrudene og rigsretten. Der sad jeg stadig i kommunalbestyrelse, da Venstre også stemte for en rigsret.

- Allerede dengang overvejede jeg at melde mig ud. Men det gjorde jeg ikke.

Fire østjyske kandidater

Så gik tiden, og Lone Glarbo blev ikke valgt ind i Favrskov Byråd, og Inger Støjberg fik en ubetinget fængselsdom i rigsretten.

Men da Inger Støjberg startede sit nye politiske projekt op, blev Lone Glarbo fanget. Så hun kontaktede Inger Støjberg for at få lov til at stille op for det nye parti, og det er nu endt med, at hun er en af fire østjyske folketingskandidater for Danmarksdemokraterne.

Lone Glarbo var i øvrigt beskrevet som værende selvstændig i Inger Støjbergs offentliggørelse af kandidater på sin Facebook-side, men det passer rent faktisk ikke.

Favrskov-politikeren oplyser over for TV2 ØSTJYLLAND, at hun indtil tidligere i år arbejdede som optiker, men at hun nu arbejder i en reception.