Sprut, ost og dyrt oksekød: Brugs plages af tyveknægte

De seneste tre måneder har SuperBrugsen i Hinnerup været hårdt plaget af tyverier. Nu beder de lokalsamfundet om hjælp.

Ost, dyre stykker oksekød og spiritus er et hit i SuperBrugsen i Hinnerup. 

I hvert fald hos de mange tyveknægte, som butikken i øjeblikket er plaget af. Til stor frustration for brugsuddeleren. 

- Der er helt sikker nogen, der lever af det, så vi synes, det er meget frustrerende. 

- Og de ved godt, at de skal komme i ydertimerne, hvor vi ikke er så mange på arbejde, og hvor det i høj grad er unge mennesker, som passer butikken, fortæller brugsuddeler Jacob Ring til TV2 ØSTJYLLAND. 

SuperBrugsen i Hinnerup.
SuperBrugsen i Hinnerup. Foto: Google Maps / Google Street View

Tre indbrud den seneste uge

Bare i løbet af den seneste uge har de i butikken opdaget tre tyverier. Det er dog kun en lille del af det store billede, ifølge brugsuddeleren. 

- Vi fanger måske 10 procent af det, der sker, siger han. 

Jacob Ring fortæller, at tyverierne er politianmeldte. Han tror, at tingene bliver stjålet, så de kan sælges videre. Foto: SuperBrugsen, Hinnerup
Jacob Ring fortæller, at tyverierne er politianmeldte. Han tror, at tingene bliver stjålet, så de kan sælges videre. Foto: SuperBrugsen, Hinnerup

Især de seneste tre måneder har været slemme, og det kan mærkes på bundlinjen, for det er ikke bare småbeløb, tyvekosterne løber op i. 

- Vi har ikke det præcise tal, men vi kan se, at der forsvinder meget spiritus, dyrt oksekød og ost. På vores overvågning kan vi se, at det er for over 4.000-5.000 kroner hver gang.

- Det er et tab, vi får, og det er klart, at vi jo som forretning skal have det til at hænge sammen, så det rammer os på driften, siger Jacob Ring. 

Dyrt oksekød er eftertragtet 

Det er især det dyre oksekød, som tiltrækker tyvene ifølge brugsuddeleren. Derfor har butikken investeret i en køleboks, hvor de kan låse det dyreste kød inde, og hvor man som kunde skal henvende sig til en medarbejder for at få fingrene i kødet. 

Men heller ikke det virker. 

- Nu løber de bare med det næstdyreste. 

Senest var i torsdags, hvor butikkens slagtersvend Louise Nordstrøm Skau tog en af tyvene på fersk gerning med kurven fuld af dyrt oksekød, ost og 7-8 flasker spiritus. 

- Jeg bliver hammersur. Man skal ikke rende og stjæle på den her systematiske måde. 

- Jeg var tilfældigvis nede og handle, og da jeg kommer gående ned igennem butikken, så kan jeg se en mand, der roder i køleren, hvor vi har dyrt oksekød, og da han ikke ligner en, der vil købe dyrt oksekød, så holder jeg øje, fordi det hele tiden er i baghovedet på en.

Episoden torsdag tog ikke hårdt på Louise Nordstrøm Skau. Hun er mere bekymret for de yngre medarbejdere, når de pludselig står med balladen. Foto: Privat.
Episoden torsdag tog ikke hårdt på Louise Nordstrøm Skau. Hun er mere bekymret for de yngre medarbejdere, når de pludselig står med balladen. Foto: Privat.

Ifølge Louise Nordstrøm Skau forlader tyvene ofte butikken gennem indgangen til grøntafdelingen, når en anden kunde går ind. Derfor følger hun efter kunden, da han bevæger sig mod afdelingen med grønt. Og ganske rigtigt, så var han på vej ud. 

- Så tog jeg fat i kurven og sagde, at han ikke skulle forlade butikken. Han blev sur og beskyldte mig for at være racistisk og viste mig sin huskeliste. Jeg sagde, at jeg ville give ham en undskyldning, hvis han gik ind og betalte, men han råbte lidt og så gik han, fortæller hun. 

Håber lokalsamfundet vil hjælpe 

Det er dog langt fra altid, at de får stoppet tyvene, da de ofte kommer, når der er svagt bemandet, og når det faste personale er gået hjem. Derfor opdager de det først efterfølgende, når regnskabet ikke stemmer.

- Hvis vi for eksempel ved, at vi lagde 20 oksemørbrader i køledisken, før vi gik hjem, og der dagen efter er nul tilbage, så kan vi slå op og se, hvor mange vi har pakket, og hvor mange vi har solgt, og se hvis det ikke stemmer, siger Louise Nordstrøm Skau. 

Men der er ofte ikke så meget at komme efter bagefter, og netop derfor er Louise Nordstrøm Skau gået på Facebook med et opråb til lokalområdet i håbet om, at de kan hjælpe, hvis de ser noget mistænkeligt, når de handler. 

- Kære netværk i Hinnerup. Hjælp os og hold øje. Gør intet selv, men giv lyd til en medarbejder, skriver hun i opslaget, som hun har delt i den lokale Facebookgruppe '8382 Hinnerup'

Ifølge Louise Nordstrøm Skau kan de nemlig se på overvågningsbillederne fra butikken, at flere kunder bemærker, når der sker noget mistænkeligt. 

- Vi vil rigtig gerne, at vi kan stå sammen om det her som lokalsamfund.  

- Det ville være rart, hvis der var flere, der kom og sagde det til en medarbejder, når de ser noget mistænkeligt, for så kan vi tage en beslutning i forhold til, om vi synes det er suspekt, siger hun. 


La Cabra Coffee

play Kamp for tilflyttere: Randers jagter nye borgere i Aarhus

060521 Bibliotek åbner som hotel digi

play Video: Gammelt bibliotek forvandlet til hostel - kom med på en rundtur

Holger Beyer Svømning

Holger undrer sig: Hvorfor åbner svømmehallerne ikke?

corona smitte coronavirus

Østjyske sogne tæt på nedlukning: Se smitten i dit sogn

IMG_6045

play Må jeg klare mig selv? Nej, du må få hjemmehjælp

Jacob Nielsen AGF

AGF-direktør får bøde og karantæne for udbrud efter FCK-kamp

Dagens mest læste