Spektakulært våbenfund

Rockere anholdt efter fund af maskinpistol og pumpgun

Østjyllands Politi og Task Force Vest har gjort det politiet kalder et spektakulært våbenfund på en adresse i Hammel. Tre mænd med rockertilknytning er anholdt.

Anholdelserne er sket efter længere tids målrettet efterforskning mod den organiserede kriminalitet i Østjylland, oplyser politiet.

Østjyllands Politi og Task Force Vest slog til mod et våbenlager på en adresse i Hammel. Her blev der fundet diverse håndskydevåben, blandt andet en maskinpistol og en pumpgun med tilhørende ammunition.

- Det er et meget spektakulært våbenfund. Det er ikke hver dag, vi beslaglægger den type våben. Men det er vigtigt, vi får de våben ud af omløb, så de ikke kan gøre skade på nogen, siger leder af afdelingen for organiseret kriminalitet, fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen.

Tre mænd fra lokalområdet, på henholdsvis 29, 33 og 36 år blev mandag anholdt i forbindelse med sagen.

- De har tilknytning til rockerklubben Bandidos i Råsted ved Randers. Klubhuset i Råsted blev også ransaget i går, og der blev fundet tyvekoster fra indbrud, oplyser vicepolitiinspektøren.

Risikerer et års fængsel

De tre mænd er på grund af våbnenes karakter og den tilhørende ammunition sigtet for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder - den paragraf, der giver minimum et års fængsel, hvis man bliver dømt.

De anholdte fremstilles kl. 12.30 i grundlovsforhør ved retten i Randers, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Politiet oplyser, at det ikke kan udelukkes, at der vil komme flere anholdelser i sagen.

De beslaglagte våben skal nu undersøges for, om de tidligere er blevet brugt til kriminalitet.