Skilte forsvinder - og særligt i to byer er det blevet værre

I Favrskov Kommune er man trætte af, at kommunens skilte bliver stjålet. Og problemet er tiltagende.

I Favrskov Kommune ser man i stigende grad, at byskilte, vejskilte og andre af kommunens skilte forsvinder.

- Der har altid forsvundet vejskilte, men særligt de seneste par måneder er antallet steget. Der er nok forsvundet omkring 20-25 skilte i løbet af de seneste par måneder, fortæller Niels Christian Laustsen, afdelingsleder i Trafik og Veje.

1000 kroner per skilt

Når han ikke kan give tallet med sikkerhed, skyldes det, at man ikke i kommunen fører tal på, hvornår der er tale om et skilt, som bliver stjålet, eller når det for eksempel skal udskiftes, fordi en bil er kørt ind i det.

- Men fornemmelsen er, at det er blevet så mange, at vi er blevet opmærksomme på det, siger afdelingslederen.

Hver gang der skal skiftes et skilt ud, koster det kommunen omkring 1000 kroner. Men det største problem, ifølge afdelingslederen, er trafiksikkerheden.

- Vejskilte sættes op for at informere trafikanterne, og når den information mangler, så kan der meget nemt opstå farlige situationer, siger han.

Niels Christian Laustsen kender dog ikke umiddelbart til situationer, hvor et manglende skilt har ført til ulykker eller andet.

Særligt i to byer

Han har ikke noget bud på, hvorfor der er sket en stigning - eller hvad tyvene bruger skiltene til.

- Det foregår over hele kommunen, men det er særligt i Hammel og Hadsten de seneste par måneder.

Når der forsvinder skilte, som angiver fartbegrænsninger, er det relativt let at erstatte, men sagen er en anden, når det for eksempel er byskilte.

- Der har været leveringsproblemer med skilte. Det er svært at skaffe materialer. Nogle er på lager, men nogle skal specialfremstilles. Derfor kan der godt gå nogle uger, inden der kommer et nyt skilt op, siger Niels Christian Laustsen.

Problemet er efterhånden blevet så stort, at kommunen nu på Facebook går ud og beder folk om hjælp til at melde det ind, hvis man ser et manglende skilt.