Se video: Klovneløb fik smilet frem hos store og små

Både store og små fik rørt ben og lattermuskler, da der lørdag var klovneløb i Ulstrup til fordel for Danske Hospitalsklovne.

- Det var lige sådan her, jeg havde tænkt, det skulle være.

Ordene faldt lørdag eftermiddag fra femårige Flora, da hun var med til klovneløb i Ulstrup.

Det var Floras mor Line Lundbak, som havde arrangeret løbet for at give noget tilbage til de hospitalsklovne, der hver uge gør det lettere for datteren at skulle i stråleterapi på Skejby Sygehus, efter hun i december 2021 fik fjernet en tumor i hjernen.

Det fortalte Line Lundbak tidligere på året TV2 ØSTJYLLAND om.

- Det betyder så meget for Floras behandling. Og selvom hun synes, at det er lidt trælst at skulle afsted hver dag, så glemmer hun alt andet, hvis klovnene er her. Så er det det eneste, hun tænker tilbage på, at klovnene var her, sagde Line Lundbak dengang.

God lokal opbakning

Derfor skulle hospitalsklovnene have noget igen, og det blev til en festlig dag i Ulstrup med omkring 300 deltagere. Heriblandt Favrskovs borgmester Lars Storgaard, som havde sit hyr, da han i selskab med to hospitalsklovne skulle tælle ned til løbsstarten.

Det gik dog, og deltagerne kom ud på den to kilometer lange rute i byen, som de havde betalt 70 kroner for at gennemføre – hvoraf de 63 kroner gik til Danske Hospitalsklovne.

Favrskovs borgmester Lars Storgaard (C) deltog i løbet iført en fin rød klovnenæse.
Favrskovs borgmester Lars Storgaard (C) deltog i løbet iført en fin rød klovnenæse. Foto: Privatfoto, Line Lundbak

Line Lundbak har aldrig tidligere arrangeret noget lignende, understreger hun, da TV2 ØSTJYLLAND taler med hende efter løbet, og derfor er hun også meget taknemlig for den store opbakning, hun har mødt i forberedelserne.

- Det har jo været fuldstændigt vildt, at når jeg har ringet rundt og spurgt om hjælp, har alle bare sagt ja til at hjælpe. Det er dejligt, at der er så stor opbakning i en by som Ulstrup, slige Line Lundbak.

Blandt andet har lederen af byens hal stået for organiseringen, og så har den ene og den anden ellers bidraget med lidt af hvert såsom at levere sponsorerede kager og sodavand, mens Line Lundbak og hendes tvillinger Flora og Nellie bidrog med trøfler til alle deltagerne.

At dømme efter Floras udsagn blev det en dag, der ikke lige bliver glemt, og Ulstrup glemmer nok heller ikke byens første klovneløb. Og hvem ved, måske der kommer flere klovneløb i Ulstrup.

- Det gør vi gerne igen, siger Line Lundbak oven på dagens oplevelse.