Samtidskunst skal hjælpe hjerneskadede

Det Obelske Familiefond har ydet en milliondonation til Regionshospitalet Hammel Neurocenter

Håbet og glæden ved livet er vigtige motivationsfaktorer for et menneske, der skal videre i sit liv efter en hjerneskade, og derfor er det vigtigt, at behandlingsmiljøet er indrettet, så det stimulerer håbet og glæden.

God, rørende og inspirerende kunst kan i mange tilfælde give patienten den følelsesmæssige næring, der skal til for at komme videre i livet, og det underbygges af forskningsarbejder om healthcaredesign.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter har for kort tid siden taget nyrenoverede lokaler i brug og teknisk set fungerer det perfekt, men budgettet rakte desværre ikke til udsmykning. Derfor var det en rigtig god nyhed, at Det Obelske Familiefond valgte at støtte de fysiske rammer i Hammel.

TrygFonden donerer 25,5 mio. kr. til Hammel Neurocenter

- De lange gange med tomme, hvide vægge efterlader et sterilt og sansemæssigt fattigt indtryk. Slet ikke inspirerende for patienterne, som ofte er til genoptræning hos os i flere måneder for at genvinde førligheden og evnen til at kommunikere med omgivelserne. Det Obelske Familiefonds donation til at indkøbe kunst for en million kroner falder derfor på et tørt sted. Vi glæder os i den grad til at kunne investere i lys, flotte farver og former, der kan indgyde håb, skabe glæde og give energi til at træne - selv om man er svært skadet, siger ledende overlæge Merete Stubkjær Christensen på vegne af neurocentrets ledelse.

Kunstens helbredende virkning

Direktør Søren Bojer Nielsen fra Det Obelske Familiefond er glad for, at fonden kan være med til at udsmykke Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

- I Det Obelske Familiefond tror vi på kunstens helbredende virkning, når den rette kunst placeres, hvor patienter og personale færdes. Og vores tro på virkningen understøttes af videnskabelige undersøgelser. Vi er derfor glade for at kunne hjælpe Hammel Neurocenter til en kunstnerisk berigelse af de nye lokaler, siger direktør Søren Bojer Nielsen fra Det Obelske Familiefond.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter samler indledningsvis op på nationale og internationale erfaringer med hjerneskaderamtes oplevelse af kunst.

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb