Salling-beslutning koster Kohberg-ansatte jobbet

Brødvirksomheden Kohberg skal fyre medarbejdere efter Salling Group har besluttet sig for selv at stå for transport og opbevaring af brød.

Det er Kohbergs administrerende direktør, der er nødt til at dele den triste nyhed. 

- Vi er naturligvis kede af, at Salling Groups beslutning kommer til at berøre så mange af vores medarbejdere, og lige nu er vores fokus på at sikre så mange arbejdspladser som muligt. Desværre kommer vi ikke uden om, at vi skal sige farvel til gode folk, siger administrerende direktør i Kohberg Bakery Group René Normann Christensen. 

Han forudser, at 100 medarbejdere vil miste deres job, når Kohbergs aftale med Salling Group udløber 1. maj næste år. Salling Group vil i stedet selv stå for opbevaring og transport af det brød, som de køber af Kohberg Bakery Group. 

Særligt hårdt ramt er lageret i Søften, der forventes at lukke helt ned. Bygningerne vil efterfølgende blive solgt. Direktøren forventer, at de kan give medarbejderne i Søften besked senest med udgangen af oktober. 

- Det er rigtig mange mennesker, som vi vil være kede af at skulle sige farvel til, og derfor inddrager vi naturligvis de regionale arbejdsmarkedsråd og samarbejder med de faglige organisationer og Jobcentrene. Vi vil gøre, hvad vi kan for at reducere antallet af berørte medarbejdere mest muligt og vil gøre vores yderste for at hjælpe berørte ansatte godt videre, siger René Normann Christensen.

Håber de søger 

Der er dog håb for de medarbejdere, der mister deres arbejde hos brødvirksomheden. 

Salling Group oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at de er klar til at overtage nogle af de ansatte, når de overtager opgaverne fra Kohberg Bakery Group. 

- Når vi overtager transporten, vil vi også få brug for nye, gode kollegaer. Og vi håber selvfølgelig, at nogle af de berørte medarbejdere vil søge hos os, siger logistikdirektør i Salling Group, Nicolai Gradmand.