Rod i medicinen på to plejehjem

Embedslægen afslørede rod i medicinskabene

Plejehjemmet Anlægget i Ulstrup er et af de steder, hvor der nu skal stramems op på medicinhåndteringen Foto: Google Street View

På to plejehjem i Favrskov Kommune har der været så meget rod i medicinskabene, at det kunne blive til fare for beboerne. Det fastslår embedslægen ifølge DR P4 Østjylland efter besøg på plejehjemmene Thorshøj i Thorsø og Anlægget i Ulstrup.

Embedslægen fandt blandt andet for gammel medicin, medicinglas uden beboerens navn og dosis og uoverensstemmelser mellem antallet af tabletter, som nogle af beboerne skulle have i følge medicinskemaet og det antal, der rent faktisk var i doseringsæskerne.
 
Social- og sundhedsdirektør Jacob Stengaard Madsen mener ikke, at der generelt er problemer med at sikre, at beboerne får den rigtige medicin.

- Hvis man ser rundt på vores plejecentre bredt, så er der faktisk meget godt styr på det her. Men her er der 2 svipsere, der skiller sig ud, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere, siger han til DR P4 Østjylland.

Embedslægen har senere fulgt op med nye besøg, der viste fremgang, men plejehjemmene var stadig ikke fejlfri. Der gøres nu en yderligere indsats for at få bragt forholdene i orden.