Politihund fandt efterlyst kvinde

Politihund fandt forsvunden kvinde i en kornmark

Politihunden Fero blev dagens helt.

Østjyllands Politi fik mandag middag en anmeldelse om, at en 64-årig kvinde ikke var set siden søndag midt på formiddagen. Hun havde forladt sit hjem i Hadsten for at stemme til EU-valget. En hjemmehjælper opdagede i dag midt på formiddagen, at kvinden var forsvundet.

Østjyllands Politi sendte flere patruljebiler og hundepatruljer til lokalområdet, ligesom personale fra politihjemmeværnet og en helikopter deltog i eftersøgningen.

Kort før kl. 16.00 var politiets hundepatrulje i gang med eftersøgningen på et område på Skovvangsvej ved Bavnehøjskolen i Hadsten. Her blev den ældre kvinde fundet af politihunden Fero. Hun er formentlig kommet gående med sin rollator, har mistet balancen og derpå rullet ca. 15 meter ned ad en skrænt og ind i en kornmark.

Politiet betegner kvindens tilstand som rimelig, men hun var mærket efter de mange timer udendørs. Hun har muligt brud på højre arm, mulige mindre rygskader og er noget forkommen. Hendes skader er formentlig opstået ved faldet ned ad skrænten.

Politiets hundefører fortæller, at kvinden var ved godt mod og i godt humør. Hun er nu genforenet med sin familie på Regionshospitalet i Randers, hvor hun skal undersøges nærmere, inden hun igen kan komme hjem.