Politiet: Vi er opmærksomme på bilræs

Bilræs i Søften fredag aften

Det var her i Søften, at der fredag aften blev kørt ræs Foto: Google Maps

1 af 2

Fredag aften kørte flere biler om kap i et industriområde i Søften ved Hinnerup. Østjyllands Politi fortæller, at de er opmærksomme på problemet.

- Vi har flere gange observeret, at de kører ræs i det område ved Søften, siger vagtchef Bo Christensen fra Østjyllands Politi.

Fredag aften havde betjente fra færdselspolitiet taget opstilling et stykke fra det område, hvor der blev kørt ræs. Herfra kunne de med måleudstyr registrere bilernes hastighed i det skjulte - og der blev kørt stærkt.

Politiet konfiskerer BMW efter bilræs med 128 km/t i byzone

Blandt andet blev en 37-årig mandlig bilist målt til angiveligt at køre 128 km/t på vejen, hvor det er tilladt at køre 50. Han kan nu se frem til en bøde, ligesom han står til skes måneders ubetinget frakendelse af sit kørekort. Derudover konfiskerede politiet mandens bil.

Ræs flere steder i Østjylland

- Der er flere steder i Østjylland, hvor der bliver kørt ræs, og det foregår som regel om aftenen. Vi holder øje med og er opmærksomme på de steder, hvor den her slags ræs finder sted, siger Bo Christensen og fortsætter:

- Det foregår som regel i industriområder. Det kan få fatale følger, hvis en bilist for eksempel mister herredømmet og kører ind i nogle af tilskuerne.

Han fortæller, at politiet er bevidst om, at der i forbindelse med et ræs ofte er "spejdere" rundt i området, som holder øje med, om politiet kommer.