Politiet massivt til stede i Voldum - for at hyggesnakke med borgerne

Østjyllands Politi er dette efterår på charmeoffensiv i landsbyerne. De ønsker at skabe tryghed og dialog blandt de borgere, der ikke ser dem så ofte

Politiet var fredag massivt til stede i Voldum, men der var ikke tale om en reaktion på en forbrydelse.

Østjyllands Politi havde nemlig taget deres mobile politistation med ud for at besøge borgerne.

- Det er for at komme i kontakt med en masse borgere. Vi hører om, hvordan det er at bo her, og om der er nogle ting, de mangler fra os. Og så synes jeg, at bare det, at vi kommer i kontakt med de her mennesker, det er rigtig værdifuldt for os, siger Klaus Arboe Rasmussen, der er chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

quote Mest af alt handler det om at høre om folks tryghed, men hvis vi får noget konkret at vide, som en anmeldelse eller et konkret tip, så handler vi selvfølgelig på dem, det er helt sikkert.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi

Den mobile politistation var især et stærkt redskab for politiet under bandekonflikten i Aarhus under sommeren 2017, men i dag har den flere formål.

- Vi rykker løbende ud med den mobile politistation. Vi er i stand til at flytte den rundt fra dag til dag. Nogle gange flytter vi den hen, hvor vi måske har problemer, og andre gange gør vi som nu, hvor vi kører den ud på landet og snakker med de mennesker, der bor herude, siger Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Den mobile politistation rykkede fredag til Voldum.
Den mobile politistation rykkede fredag til Voldum.

Skal skabe tryghed

Selvom besøgene i landsbyerne, der ikke normalt lægger grund til en politistation, egentlig er til for at skabe tryghed og dialog med borgerne, så holder politiet alligevel øjne og ører åbne, når de er afsted.

Mens mor og far snakker tryghed med politiet, kunne de mindste prøve sirenerne af.
Mens mor og far snakker tryghed med politiet, kunne de mindste prøve sirenerne af.

- Mest af alt handler det om at høre om folks tryghed, men hvis vi får noget konkret at vide, som en anmeldelse eller et konkret tip, så handler vi selvfølgelig på dem, det er helt sikkert, siger politiinspektøren.

I løbet af det nye år skal den mobile politistation skiftes ud med en yngre model, og det glæder chefpolitiinspektøren sig til.

- Det er ikke den kønneste, det er lidt en stor kasse. Vi får en, som vi kan kigge ud af omme bagved. Det glæder vi os meget til at præsentere, siger Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste