Peter Andersen sad klar ved tasterne: Da han kom ind, var 16.000 foran ham i køen

Peter Andersen, og mange andre østjyder, har i dag forsøgt at søge tilskud til at energioptimere deres hjem. Men der har været mange om buddet, og køen har været massiv fra start.

Onsdag kl. 10.00 åbnede Energistyrelsen for ansøgninger om tilskud fra bygningspuljen. Puljen, der i denne omgang er på 250 millioner kroner, bruges til at give tilskud, til boligejere der vil energioptimere deres hjem.

Peter Andersen fra Hinnerup sad klar, da puljen blev åbnet kl. 10.00 præcis, men da han kom ind på hjemmesiden, var han nr. 16.000 i køen.

- Jeg kunne forstå, hvis jeg var gået ind 10 minutter over, men jeg var jo klar på slaget 10.00, da puljen åbnede, siger Peter Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvad er 'Bygningspuljen'?

For at undgå eventuelle systemnedbrud som følge af stort pres på Energistyrelsens ansøgningsportal, har Energistyrelsen valgt at anvende et kø-system.

- Energistyrelsen har i dag oplevet en enestående stor efterspørgsel på at ansøge til bygningspuljen. Også langt større end der er midler til i denne runde. Dette har presset vores ansøgningsportal, skriver Ture Falbe-Hansen, Pressechef, Energistyrelsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han forklarer, at Energistyrelsen bruger et venteværelse i forbindelse med deres kø-system, for at undgå, at dem der er på hjemmesiden før kl. 10.00, får fortrinsret i køen.

Det betyder, at man ved åbningen af portalen kl. 10.00 har ansøgere i venteværelset og ansøgere der er ankommet umiddelbart efter kl. 10.00. De får tildelt et kø-nummer uafhængigt af, hvornår de er ankommet til venteværelset.

Ansøgere, der er logget på efter kl. 10, er blevet tildelt fortløbende kø-numre i takt med, at de er logget på.

Efter først-til-mølle-princippet

Peter Andersen forsøgte i oktober 2020, da første del af bygningspuljen blev frigivet, men den gang var det uden held. Han ville både dengang og i dag søge om midler til en varmepumpe og nye vinduer.

Tilskuddet gives efter først-til-mølle-princippet, og ansøgningen lukker, så snart puljen på 250 millioner kroner er opbrugt. Men Peter Andersen mener ikke, at det burde være sådan.

- Dem der søgte i sidste runde, men fik afslag, burde automatisk bare gå med videre til næste runde, siger Peter Andersen.

Energistyrelsen evaluerer løbende ansøgningsprocessen for bygningspuljen.

- Erfaringer fra denne runde vil indgå i vores arbejde med at forbedre ansøgningsportalen inden den kommende ansøgningsrunde, skriver Ture Falbe-Hansen, pressechef, Energistyrelsen.

Rift om grøn omstilling

Peter Andersen tror ikke, at han kommer ind før til midnat. Til den tid regner han ikke med, at der er flere midler tilbage at søge.

- Når regeringen ønsker grøn omstilling, så skal de også sætte tilstrækkeligt med penge af. 250 millioner kroner batter jo ikke, når man kan logge ind kl. 12 og der så er 56.000 personer i kø foran en, siger Peter Andersen.

I 2021 er der i alt afsat 675 mio. kr. over tre omgange. Det forventes, at du kan søge igen i starten af august. Den sidste runde forventes at være mellem midten af oktober til starten af november.

Får Peter Andersen ikke støtte i denne omgang, dropper han energirenoveringen, fortæller han.

VIDEO: Over 200 millioner kroner er onsdag på rekordtid sendt ud til danskere, der har søgt om at energiforbedre deres boliger.
20210507-155643-L-1920x1280we

play Strejke aflyser behandlinger på stribe: Nu vil partier og fagforening have regeringen på banen

mystisk finne2

play Mystisk finne set i populær badesø: Her er eksperternes bud

thea1

12-årige Thea klipper sit hår for at hjælpe syge børn

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

IMG_6997

Tre biler stødt sammen: Personer fastklemt i bil

Dagens mest læste