Overvældet af hjælpsomheden

Mange leder efter forsvundet hund

Folk fra nær og fjern har engageret sig i eftersøgningen af hunden Nova, der den 24. december stak af fra en hundepension ved Hadsten.

Det fik familien Brøndum til at afbryde sin juleferie i Norge for at lede efter Nova, og nu har rigtig mange fra Østjylland og andre dele af landet engageret sig i eftersøgningen af schæferhunden.

- Det er fuldstændig ubeskriveligt, at så mange hjælper os. Folk er kommet fra nær og fjern, og jeg tror, at mere end tusinde personer har engageret sig i eftersøgningen af Nova, siger Kristian Brøndum.

Han fortsætter:

- Uanset hvor vi har ledt, så møder vi folk, som også holder øje med Nova og har hørt om hende.

Stor tilslutning på Facebook

På Facebook er interessen for Nova stor. Her har gruppen "Find Nova" omkring 1.100 medlemmer, og mange af dem deltager aktivt i søgningen ved at dele opslag og melde ind, hvis de tror, at de har set Nova.

Den store interesse for at finde Nova er kommet bag på Kristian Brøndum, der blandt andet tror, at gruppen på Facebook har haft en stor betydning for, at så mange mennesker har engageret sig i eftersøgningen rundt omkring på de østjyske veje hovedsageligt omkring Løgten og Søften.

- Vi har snakket meget om, hvordan det kan være, at så mange mennesker har valgt at hjælpe. En af grundene er nok, at vores søn har siddet ved computeren og besvaret folks henvendelser på Facebook, siger Kristian Brøndum og fortsætter:

- Kæledyr bliver også en del af familien, og det er der mange, der kan forholde sig til, ligesom der også er mange hundeklubber, der hjælper. Og så er der hele situationen omkring, at Nova forvandt den 24. december, som også spiller ind og er noget, som folk kan forholde sig til, siger han.

Kristian Brøndum fortæller blandt andet om, hvordan folk har været ude hele natten til søndag for at lede, og alligevel mødte op igen søndag formiddag for at fortsætte.

Selv om mange brugte søndagen på at lede efter Nova, så er hunden endnu ikke fundet, og eftersøgningen fortsætter derfor.

Her kan du læse mere om Nova og følge eftersøgningen på Facebook