Østjyske kommuner fortsat med i kamp om politiskole

Det er stadig muligt, at en østjysk kommune kan vinde kampen om den ny politiskoles placering

Skanderborg kommune er fortsat med i kampen om en ny politiskole. Det står klart, efter der torsdag blev sendt et notat ud til 32 kommuner, der alle havde tilbudt eksisterende bygninger, der kunne rumme en politiskole.

Af notatet fremgår det, at Rigspolitiet i alt har vurderet 45 eksisterende bygninger i 32 kommuner. Og her har de godkendt otte bygninger i syv jyske kommuner, der skal tages med i de kommende overvejelser om placeringen af uddannelsen.

Udover Skanderborg kommune, så er Ikast-Brande, Frederikshavn, Haderslev, Holstebro, Skanderborg, Sønderborg og Vejle kommuner fortsat med i kapløbet om politiskolen. Men om de bliver disse kommuner, der i sidste ende vinder politiskolen, er stadig usikkert.

Det er fortsat muligt, at det i stedet bliver besluttet, at der skal bygges nyt. Derfor er afgørelsen om, hvor politiskolen skal ligge, udskudt til efter sommer.

Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune, oplyser torsdag aften, at kommunen ikke har modtaget noget notat fra Rigspolitiet eller Justitsministeriet torsdag aften. Grunden til dette er ifølge borgmesteren, at Favrskov kommune har tilbudt at bygge en ny skole på en byggegrund.

- Vi har to grunde i Hadsten, der er oplagte, og der er ikke begrænsninger på i forhold til areal. Det er to 'nøgne' områder, der er lige til at gå til, og den ene grund ligger ved andre uddannelsesinstitutioner, så der kan politiskolen blive en del af et campusområde. Den anden grund ligger i det sydlige Hadsten, har Nils Borring tidligere fortalt TV2 ØSTJYLLAND.

I sidste uge meddelte Søren Pind, at man udskød beslutningen om politiskolens placering i Vestdanmark. Da sagde han, at man ville foretrække nybyggeri, når det kom til at udvælge en placering af uddannelsen.

Politiskolen i Vestdanmark skal efter planen stå klar i 2018.