Østjysk taekwondo-koryfæ optaget i Hall of Fame i New York

Momme Knutzen er blevet æret i kategorien ”Lifetime Achievement” for sin mangeårige indsats og præstation inden for taekwondo

Grandmasteren og pioneren inden for taekwondo, Momme Knutzen, er blevet optaget i Hall of Fame i New York.

Ifølge det officielle brev fra Taekwondo Hall of Fame er anerkendelsen den højeste ære man kan opnå inden for taekwondo. Momme Knutzen æres i kategorien ”Lifetime Achievement” for sin mangeårige indsats og præstation inden for taekwondo.

Den officielle optagelse foregik fredag d. 22. september under en ceremoni i New York. 

Momme Knutzens nyerhvervede certifikat
Momme Knutzens nyerhvervede certifikat

I anledning af Momme Knutzens indsættelse i Hall of Fame, afholder han sammen med sine kolleger og venner reception lørdag d. 30. september i Favrskov Taekwondo Klub i Hadsten. 

Momme Knutzen startede med at træne taekwondo i 1973 og har siden viet sit liv til sporten. Han har været aktiv inden for udbredelsen af taekwondo i Danmark og har gennem sit lange virke været med til at starte over 10 klubber i Danmark og 3 i Tyskland. Blandt klubberne er Risskov Taekwondo Klub og Favrskov Taekwondo Klub. Han er i dag leder af Favrskov Taekwondo Klub, hvor han også er aktiv som træner og næstformand.

En imponerende karriere

Med i bagagen har Momme en lang og imponerende taekwondo karriere, hvor han blandt andet har været dommer ved internationale og nationale stævner, herunder OL i Korea, EM, VM og US-Open. Han har desuden været med til at arrangere større begivenheder såsom Europa- og Verdensmesterskaberne. 

Et af højdepunkterne i sin karriere var, da han sammen med Wandy Nielsen fra Midtdjurs Taekwondo Klub i 2013 blev gradueret til 8. Dan i Korea, hvilket gjorde dem til nogle af de højest graduerede i Danmark. Gradueringen foregik hos Kukkiwon, som er hovedsædet for Taekwondo i hele verden.

Momme Knutzen har vist vejen for mange børn, unge og voksne taekwondoudøvere. Fra 1999-2006 var han aktiv med sortbælte seminarer og gradueringer under stormester Choi Kyoung An, 9. Dan. I 2006 startede han sin egen sortbælte træningskurser og –seminarer, hvor han to gange om året afholder sortbælte gradueringer. Siden 2006 har han personligt gradueret over 400 taekwondoudøvere til sortbælte.