Østjyllands første whisky på vej: Den skal smage af Favrskov

I landbyen Sall nordvest for Hammel er et interessant projekt under opsejling

Østjylland egen whisky. Det lyder måske utopi, men rent faktisk er syv gutter fra Favrskov tæt på at få den drøm realiseret. Siden ideen kom til en af dem i april, har man arbejdet på højtryk for at samle de rigtige folk, få lagt et budget og en tidsplan og få styr på økonomien. Nu er der udsigt til, hvornår den første flaske kommer.

- Min nabo Martin kom til mig med ideen i april. Vi er med vores respektive koner flyttet sammen på en gård i Sall, og har lavet forskellige projekter her. Whisky-projektet er så det største til dato, fortæller talsmand for Sall Whisky Distillery, Snævar Albertsson, til tv2oj.dk.

Holdet bag den østjyske whisky endte med at blive på syv mand – blandt andre en geolog med forstand på vand og undergrunden, en landmand med den rette jord og en ingeniør med en fortid i Skotland. Snævar Albertsson er islænding og musiker med flere jobs netop i Skotland bag sig.

- Her var jeg rundt og se en masse destillerier, og det er fælles for os alle, at vi har en stor interesse for whisky. Nu bliver det sjovt at se, om det kan lykkes at lave en østjysk en af slagsen, siger Snævar Albertsson.

Er nået langt med crowdfunding
Den lokale landmand, som er med i projektet, ligger den jord til, hvor byggen til whiskyen skal dyrkes, og målet med det er helt klar.

- Whiskyen skal da smage af Favrskov, og det er jeg overbevist om, at den kommer til. Historie smager jo, og det er en vigtig del af vores produkt, forklarer islændingen.

Destilleriet kommer så rent fysisk til at blive placeret på Snævar Albertsson og naboens fælles gård i Sall. Pengene til at bygge lokalerne og købe det nødvendige udstyr er så småt ved at være der.

- Vi får LAG-midler, har alle selv smidt penge i det og i januar forventer vi at være færdige med en crowdfunding-kampagne, som lige nu er 50 pct. fuldført. I marts-april næste år begynder vi så at bygge vores destilleri, siger Snævar Albertsson.

Efter planen skal den første whisky tappes til december næste år.  

Sall-gutterne er ikke de eneste med en god idé. I indslaget kan du møde to iværksættere, der har lavet en hjemmeside, hvor man kan sprogdate.

 

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste