Nyt samarbejde genopliver traditionsrigt gadeløb

I 2016 var gadecykelløbet i Hadsten aflyst. Nu vender det tilbage. Hammel Cykle Klub overtager rollen som arrangør fra Jesper Tikiøb

Lance Armstrong på cykel i Hadsten i 2003. Foto: Ernst van Norde - Scanpix

Jesper Tikiøb

1 af 2

Bjarne Riis, Lance Armstrong, Tony Rominger, Chris Froome og mange andre stjernenavne har svedt tran på den stejle Søndergade i Hadsten.

I 2016 var cykelløbet, som blev kørt første gang i 1993, aflyst.

Men nu vender det tilbage, oplyser Jesper Tikiøb, der har stået bag samtlige løb.

Gadeløbet køres torsdag den 27. juli, hvilket er fire døgn efter afslutningen på Tour de France.

Jesper Tikiøb har indgået en aftale med Hammel Cykle Klub, der betyder, at klubben formelt indtræder som arrangør. Tikiøb forbliver løbsdirektør på konsulentvilkår.

Jesper Tikiøb kalder på sin hjemmeside det en rigtig beslutning at alliere sig med Hammel Cykle Klub:

- For mig er tidspunktet rigtigt, og løbet vil få stor glæde af Hammel Cykle Klub og klubbens store netværk på både foreningsplan og det kommercielle plan. Samtidig er det jo også skønt at vide, at eventuelle løbsoverskud i fremtiden vil forblive i lokalsporten til stor gavn for klubbens medlemmer, siger han. 

Læs også Stort gadeløb i Hadsten er aflyst i 2016

Benny Hagelskjær, formand for Hammel Cykle Klub, ser store perspektiver i samarbejdet.

- Vi var ikke i tvivl, da muligheden opstod. Vi er stolte over, at vi nu får mulighed for at drive dette store cykelevent videre i et stærkt parløb med Jesper Tikiøb. Aftalen er også helt naturlig for os set i lyset af, at klubbens samarbejde med Jesper Tikiøb har udviklet sig markant gennem de seneste år, siger han.

Hammel Cykle Klub har søgt Favrskov Kommune om penge til gadeløbet. Konkret beder klubben om 150.000 kroner i år og et tilsvarende beløb næste år.

Økonomiudvalget i Favrskov Kommune tager stilling til ansøgningen på tirsdag.