Nye østjyske tilbud kan sætte en bremse for demens

En række østjyske kommuner har sammen med Alzheimerforeningen fået 2,8 millioner kroner til at udvikle nye tiltag for personer med demens

Sundhedstyrelsen har bevilget 2,8 millioner kroner til Farvskov, Aarhus, Odder og Syddjurs Kommune samt Alzheimerforeningen.

Pengene skal bruges til at etablere en aktivitets- og demensrådgivning i Østjylland. Rådgivningen skal udvikle nye aktiviteter og fællesskaber til personer med demens og har særligt fokus på yngre demente.

Direktør for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, glæder sig over nu at kunne tilbyde aktiviteter og fællesskaber til demente i fire østjyske kommuner. Foto: Alzheimerforeningen
Direktør for Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen, glæder sig over nu at kunne tilbyde aktiviteter og fællesskaber til demente i fire østjyske kommuner. Foto: Alzheimerforeningen

- Det er fantastisk, at vi nu har mulighed for at tilbyde aktiviteter til demensramte og deres familier i Østjylland. siger Nis Peter Nissen, direktør hos Alzheimerforeningen til TV2 ØSTJYLLAND.

En bremse for demensen

Rådgivningen får plads i Aarhus, hvor en projektleder skal stå for at igangsætte aktiviteter og skabe fællesskaber i alle fire kommuner.

quote Vi kan tydeligt se, at aktivitet, motion og social samvær kan sætte en bremse for demenssygdomme. Det her kan være med til at hæve patienter og pårørendes livskvalitet betragteligt

Nis Peter Nissen, direktør, Alzheimerforeningen

Det kan blandt andet være arrangementer som gåture, koncerter, kor, byvandringer og litteraturklubber.

- Vi kan tydeligt se, at aktivitet, motion og socialt samvær kan sætte en bremse for demenssygdomme. Det her kan være med til at hæve patienter og pårørendes livskvalitet betragteligt, siger Nis Peter Nissen.

Rådgivningen vil også tilbyde vejledning og støtte til pårørende, der skal finde sig til rette i en dagligdag med et demensramt familiemedlem. Der vil blandt andet blive arrangeret foredragsarrangementer med input til, hvordan man kan holde ferie og indrette sin bolig bedst muligt, når man bor med en person med demens.

Demens er ikke bare en alderdomssygdom

I Favrskov bliver der set frem til, at det nye rådgivningscenter tager form. Det er vigtigt, at de demensramte har mulighed for forsat at få nye indtryk og udfolde sig, mener Lone Jeppesen Glarbo, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

- Demens er ikke bare en alderdomssygdom. Den kan også ramme, når man er midt i 50’erne. Jeg håber, på at vi kan få fokus på en gruppe, som vi måske ellers ville være tilbøjelig til at sætte på plejehjem. Ved at sætte en bremse for demensen, kan de måske blive hos deres familier lidt længere tid, siger Lone Jeppesen Glarbo til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilbuddet er fælles for de fire kommuner og borgerne vil kunne gøre brug af de tilbud, der finder sted i alle fire kommuner.  

hest2

Formand for Dyreetisk Råd om udsatte heste: Sult i sig selv er ikke et problem

Daginstitutioner Malling

play Jacob frustreret over placering af ny daginstitution: - Hul i hovedet

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

sundhedsminister Magnus Heunicke

liveblog COVID-19 LIVE: Første tilfælde af brasiliansk coronavariant fundet i Danmark

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder