Ny station skal tiltrække flere brandmænd

 I dag bliver den nye brandstation i Hadsten indviet. Den nye station skal både sikre medarbejdernes trivsel og lokke flere brandmænd til

Den nye brandstation i Hadsten ligger på Ginneruplundvej og er blandt andet blevet opgraderet med en langt bedre og mere moderne garage. Foto: Beredskab & Sikkerhed

Skimmelsvamp og en lugt, som var man lige trådt ind i en dagligstue i 1940’erne. Det har været hverdag for brandmændene på Hadsten Brandstation de sidste mange år, men i dag får de spritnye faciliteter, når den nye brandstation bliver indviet.

Læs også Snart slut med nedslidte faciliteter: Ny brandstation på vej i Hadsten

- Den oprindelige station var fra 1946 og fuldstændigt gennemtæret og nedslidt. Den trængte virkelig til en udskiftning, og det har der været talt om i generationer. Så det er dejligt, at vi nu får en helt fantastisk god ramme til vores brandmænd, siger Beredskabsdirektør i Beredskab & Sikkerhed, Kasper Sønderdahl, til TV2 ØSTJYLLAND.

00:48

VIDEO: I april sidste år besøgte vi den nedslidte brandstation. John Kristensen, stationskoordinator samt formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune Anders G. Christensen (V) fortæller, hvorfor de dengang så behovet for en ny station.

Luk video

Udover at skulle skabe bedre trivsel og lettere arbejdsforhold for brandmændene, er den nye station også et middel til at rekruttere nye medarbejdere. For et par år siden fortalte vi om manglen på brandmænd i netop Hadsten, og selvom de er kommet godt efter det siden da, står rekruttering stadig højt på dagsordenen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det også er et middel i vores rekruttering. Hvis brandstationen er attraktiv og medarbejderne trives der, så har vi glade medarbejdere. Og i vores branche bliver folk tit ansat via mund-til-mund-metoden, så det bliver lettere at trække folk til, siger Kasper Sønderdahl.

Læs også Alt for mange tomme knager på brandstationer

Den nye station bliver 535 kvadratmeter stor og kommer til at indeholde mange af de personalefaciliteter, den nuværende station har manglet. Blandt andet kommer der undervisningslokaler og en opgraderet garage til brandbilerne.

På den nye brandstation er der blandt andet kommet undervisningslokale, som kan bruges til kurser til brandmændene, samt når der kommer gæster udefra. Foto: Beredskab & Sikkerhed

- Faciliteterne, vi har, er ikke ret gode, så det er ikke af storhed, vi får ny brandstation. Den nuværende er godt og vel nedslidt, sagde stationskoordinator, John Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND, da vi besøgte stationen til første spadestik i april 2018.

Stationen bliver indviet i dag med taler fra blandt andre beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl og borgmester i Favrskov Kommune, Niels Borring (S).