Nu kan du få Sankt Hans-bål to-go

Normalt inviterer Hadsten Spejderne hele byen til Sankt Hansfest, men det kan de ikke i år, og derfor har de fundet en alternativ løsning.

Du er måske vant til at bestille en cheeseburger eller en kop kaffe to-go, men nu bringer Hadsten Spejderne et helt nyt to-go-koncept på banen. 

Sankt Hans-bål to-go. 

Det foregår sådan, at man forudbestiller en bålpakke, der indeholder brænde, optænding, tændstikker, heks og instruktion - alt det, der er brug for, så man kan lave et sankthansbål i haven. 

- I corona kan man jo ikke samles en helt masse mennesker og lave Sankt Hans med kæmpe heks og bål. Så vi har lavet en Sankt Hans-pakke, man kan købe, så man selv kan holde Sankt Hans, fortæller Ronja Helle Salling Guldberg, spejder hos Hadsten Spejderne.

Ronja Helle Salling Guldberg har brugt lørdagen på at lave mini-hekse og pakke Sankt Hans-kasser. 
Ronja Helle Salling Guldberg har brugt lørdagen på at lave mini-hekse og pakke Sankt Hans-kasser. 

Lørdagen er gået med at lave hekse og pakke de mange Sankt Hans-pakker.

- Nu var der en masse ting, der er blevet lukket ned, og man kunne ikke lave et stort arrangement, som vi plejer. Vi har lavet det her i stedet, så vi stadig kan holde kontakten til byens borgere, siger Flemming Hald, formand for HadstenSpejderne, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi har lavet det her i stedet, så vi stadig kan holde kontakten til byens borgere.

Flemming Hald, formand for Hadsten Spejderne

Udover heks og brænde medfølger også en båltale fra Favrskovs borgmester, Nils Borring (A), samt den traditionsrige sang Midsommervisen. 

- Vi har fået borgmesteren til at holde båltalen. Han indtaler den på YouTube, og så sender vi et link ud, som man kan høre den på derhjemme, siger Flemming Hald.

Flemming Hald er formand for Hadsten Spejderne. Han håber at Sankt Hans to go-konceptet kan medvirke til, at spejdergruppen bevarer kontakten til byens borgere.
Flemming Hald er formand for Hadsten Spejderne. Han håber at Sankt Hans to go-konceptet kan medvirke til, at spejdergruppen bevarer kontakten til byens borgere.

Overskud går til spejderne

Formanden fortalte sidste søndag, at der da var solgt 15 pakker. Her knap en uge efter, havde spejdere og forældre travlt med at pakke kasser.

- Vi er stadig i gang med opstarten, men vi har sat 150 til salg, og så tænker vi, at der kommer flere i løbet af ugen, sagde Flemming Hald søndag i sidste uge og fortsætter:

- Det er spejdere og forældre, der er lidt kreative. Jeg er selv spændt på, hvor lang tid det tager at få lavet 150 hekse – men det skal vi nok få lavet. 

Udover Grundpakken, der indeholder ting til bålet, kan man købe andre pakker med blandt andet skumfiduser og snobrødspinde. Overskuddet går til HadstenSpejderne. 

- Pengene går ubeskåret til spejderarbejdet i Hadsten, hvor vi har 140 aktive spejdere, som kommer til spejder hver uge, siger Flemming Hald.

Med bålpakken er der blandt andet heks, brænde og båltale. 
Med bålpakken er der blandt andet heks, brænde og båltale.  Foto: HadstenSpejderne
Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Lige nu
Fitness World

liveblog OVERBLIK: Her er der stadig lukket efter 21. april

Dagens mest læste