Nøgne mænd og nissehuer - alle burde få lavet et stråtag

En klasse med tækkemænd fra Den jydske Haandværkerskole er gået anderledes til værks for at skabe opmærksomhed omkring deres fag

00:38

VIDEO: Der er i ugens løb blevet taget billeder til en kalender på Den jydske Haandværkerskole.

Hvad er en tækkemand? 

Normalt lægger tækkemænd tage på huse af tækkerør eller halm.

Det gør eleverne på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten også.

Men de ønsker også større opmærksomhed om deres fag. Derfor smed de tidligere på ugen tøjet fra top til tå og iførte sig nissehuer for at lave en sjov og anderledes kalender.

Vinterbadning? Foto: Den Jydske Haandværkerskole

- Når jeg tænker stråtage, så forestiller jeg mig sådan noget gammeldags bondeidyl, og det tror jeg, mange gør. Når vi gør det her, så kommer der større viden om, hvad faget er for noget, siger Christian Ditlefsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er elev på skolen og er en af de 11 unge mænd, som poserer på billederne til kalenderen.

I blæsevejr og temperaturer kun en smule over frysepunktet blev billederne til kalenderen skudt onsdag. Foto: Den Jydske Haandværkerskole

På billederne bliver der både poseret på stråtag, i en pool og i en container. Det er eleverne selv, som er kommet på ideen.

- Det var en sjov og god oplevelse, men også lidt grænseoverskridende. Når man er tilstrækkelig mange unge mennesker sammen, så opstår der mærkelige ideer, lyder det grinende fra Christian Ditlefsen.

Læs også Populær skole nødt til at udvide igen: Her ønsker flere at gå

Selvom mange måske ikke ved, hvad en tækkemand er, så bliver der stadig tækket mange kvadratmeter, forsikrer Christian Ditlefsen. De 11 unge mænd, som poserer i kalenderen, håber dog at kalenderen kan få endnu flere til at bruge tækkemænd. Der er nemlig flere fordele ved tækkerørene og halmen.

- Det er jo luksus, hvis vi kan få gjort noget, så der kommer endnu flere kvadratmeter stråtag. På den måde kan vi nemlig være bedre mod miljøet, end vi er i forvejen. Det er nemlig bæredygtige og miljøvenlige tage, siger Christian Ditlefsen

Præcis hvor meget tøj tækkemanden her har på, må man vente med at få svar på, indtil kalenderen udkommer.  Foto: Den Jydske Haandværkerskole

Billederne er taget, de unge mænd har fået tøjet på igen, og kalenderen er sendt i trykken.

Hvis man vil blive endnu klogere på tækkemænd, så kan man købe kalenderen gennem Den jyske Haandværkerskole i løbet af de næste uger.

Læs også Ødelagt kabel på Black Friday koster millioner: 2000 hjemmesider lammet