Mobilhuller kan blive et spørgsmål om liv og død

Karin Nielsen fra Vellev har store problemer med at finde ordentlig dækning på sin mobiltelefon, og det kan få fatale følger

Vi kender nok alle sammen det irriterende fænomen ikke at have godt nok signal på sin mobil til at kunne føre en samtale. Men for pensionist Karin Nielsen fra Vellev er problemet med manglende dækning langt mere alvorligt.

- Jeg har en gen-fejl, som gør, at jeg meget nemt får blodpropper. Jeg er 48 år nu, og har haft 30 af dem. Så derfor skal jeg meget hurtigt kunne få fat i en ambulance, fortæller Karin Nielsen.

Favrskov: Her er der ringe mobildækning

For hende er det altså et spørgsmål om liv og død, så det er langt fra holdbart, at hun kun ganske få steder på gården i Vellev, kan finde det rette signal.

Karin Nielsen skal rent faktisk stå foroverbøjet i et værksted eller midt ude på en mark for, at det lykkes at ringe op fra mobiltelefonen.

- Og man føler sig altså lidt fjollet, når man er nødt til at stå sådan for at snakke i telefon, siger hun.

Slet ikke tilfredsstillende

Borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring (S), finder det heller ikke tilfredsstillende, at folk som Karin skal have så mange problemer med at finde dækning. Derfor har kommunen nu bedt borgerne om hjælp til at finde alle mobilhullerne

- På baggrund af det får vi så lavet tekniske undersøgelser, der skal vise, hvor hullerne er, forklarer borgmesteren.

Sidste år aftalte regeringen og kommunerne nemlig at klarlægge omfanget af mobilhullerne, og i Favrskov tyder meget på, at der er mange af dem. Allerede nu er der kommet over 200 indberetninger fra borgerne.

- Jeg ved, at alle partierne arbejder på at forbedre det her, så må bare se, hvor hurtigt det går, lyder det fra Nils Borring.

Se hele indslaget om mobilhullerne øverst i artiklen

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang