Lukker sag om nåle i karameller: - Vi har ikke fundet noget ulovligt

Politiet gør ikke yderligere i forbindelse med en anmeldelse om nåle i karameller sidste skoledag på en skole i Favrskov Kommune.

Østjyllands Politi fik fredag en anmeldelse fra en forælder om, at der i forbindelse med sidste skoledag på Søndervangskolen i Hammel var fundet nåle og piller i nogle af de karameller, som de ældre elever havde kastet ud til de yngre årgange.

Men efter at have foretaget afhøringer af elever og andre folk på skolen og ledt efter beviser har politiet nu valgt at lukke sagen.

- Vi har været ude på skolen, og vi har ikke kunnet finde nogen karameller. De afhøringer, vi har lavet, har heller ikke ført noget med sig, siger kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Så der er altså ikke fundet nogen beviser for, at der skulle være puttet noget i de karameller. Der er ikke fundet noget ulovligt.

Han understreger, at medmindre de lige pludselig får andre oplysninger, så er sagen nu lukket.

Skoleleder så ikke selv nål

TV2 ØSTJYLLAND kunne ellers fortælle fredag, at en nål var blevet fundet i en af de karameller, der traditionen tro blev delt ud til sidste skoledag på Søndervangskolen i Hammel.

quote Så giver vi en is i løbet af ugen, for nu fik de jo ikke karameller i fredags.

René Guldbrandsen, skoleleder på Søndervangskolen

Derudover var der også fundet peber og ingefær, fortalte skoleleder René Guldbrandsen, efter at en forælder fredag eftermiddag kontaktede skolen. Der var også snak om fund af piller.

- Først tror vi, at det er et rygte, at der er noget i karamellerne, men situationen ændrer sig voldsomt, da vi finder ud af, at der rent faktisk er fundet noget, sagde han til TV2 ØSTJYLLAND fredag.

Da TV2 ØSTJYLLAND snakker med skolelederen i dag - mandag - fortæller han dog, at han aldrig selv så karameller med hverken nåle eller andet i. Han reagerede på henvendelser fra forældre.

- Jeg har fuld forståelse for, at politiet vælger at lukke sagen, når nu de ikke har fundet noget i deres efterforskning, siger René Guldbrandsen.

Nu vil de samle op på sagen i skolens bestyrelse og sammen med medarbejdere og elever, i forhold til hvordan sidste skoledag fremover skal forløbe på Søndervangskolen.

- Her til formiddag har vi snakket med klasserne om de forskellige rygter og fakta, der har været om sagen. Og så giver vi en is i løbet af ugen, for nu fik eleverne jo ikke karameller i fredags, siger han.