Lufthavn: Nye protester

Borgmester i Favrskov Kommune er ikke lykkelig over udsigten til en lufthavn ved Thomasminde

Først skulle det være Låsby, men det afviste de i Skanderborg Kommune.

Se: Kritik af Gaardes udmelding

Nu skal det så være Thomasminde, men det er ikke givet, at de vil være med til det i Favrskov Kommune.

Det er naturligvis placeringen af en eventuel ny lufthavn i Aarhus-området, der er tale om. Nu melder Favrskov Kommunes borgmester Nils Borring (S) ud, at man ikke bare sådan lige skal placere en lufthavn ved Thomasminde.

- Jeg vil gerne sende et klart signal til Aarhus Kommune om, at vi i Favrskov Kommune har en forventning om at blive spurgt, involveret og inddraget, inden Aarhus Kommune træffer beslutning om noget, der har så vidtrækkende konsekvenser for en stor del af borgerne i Favrskov Kommune, som en ny lufthavn ved Thomasminde vil have, siger Nils Borring i en pressemeddelelse.

Se: Uenige om Thomasminde

Det er støjgener og begrænsede byudviklingsmuligheder i området nord for Hinnerup i Favrskov Kommune, der ifølge borgmesteren vil blive ramt.

- Støjgenerne vil især ramme de borgere, som har bosat sig i Hinnerup-området i forventning om at bo i et roligt og naturskønt område. Det tror jeg ikke, der vil være stor forståelse for, udtaler Nils Borring.

Borgmesterens udmelding kommer i kølvandet på en kæmpe diskussion om lufthavnsplaceringen, der udsprang af en rapport, Aarhus Kommune har fået lavet.