Listeria-fund i Hammel

Pålægsfabrikant må lukke en enkelt dag

01:39

Der er blevet fundet listeria-bakterier i sliceafdelingen på Delikas fabrik i Hammel. Foto: Google Maps

1 af 2

Fødevarestyrelsen har onsdag lukket virksomheden Delikas afdeling i Hammel for en enkelt dag.

Det sker efter fund af listeria-bakterier i afdelingens miljø - og altså ikke i dens kødprodukter

Ifølge en pressemeddelelse fra Delika er det sliceafdelingen i pålægsproducentens afdeling i Hammel, der er ramt. I første omgang er hele fabrikken lukket - og ikke kun den ramte afdeling.

I samråd med Fødevarestyrelsen vil Delika i løbet af det næste døgn foretage en ekstraordinær rengøring og desinficering af afdelingen.

Se: Listeria: Trækker pålæg tilbage

- Tilbagetrækningen sker, idet Delika Hammel as ønsker at sikre forbrugerne og udelukke enhver tænkelig risiko, skriver virksomheden i meddelelsen.

Tidligt torsdag morgen åbner produktionen igen, mens sliceafdelingen forbliver lukket, indtil Fødevarestyrelsen vurderer, at afdelingen er fri for listeria-bakterier.

I mellemtiden vil virksomheden foretage en ekstraordinær rengøring og desinficering af afdelingen i samråd med Fødevarestyrelsen.

Se: Magnus indlagt med listeria

Delika understreger, at Fødevarestyrelsen ikke har udstedt påbud, forbud eller lignende efter listeria-fundet. Lukningen af afdelingen sker i samarbejde mellem virksomheden og Fødevarestyrelsen.

En række produkter fra Delika blev i sidste uge trukket tilbage fra butikkerne. Det skete, fordi pålæg fra Delika var blevet skåret på samme maskiner som kød fra Jørn A. Rullepølser og dermed var i fare for såkaldt krydskontaminering.

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.