Lis svømmer med andre kræftramte: Der er ikke så meget tabu

Lis Buch går på et svømmehold, hvor svømmerne er nuværende og tidligere kræftramte

Lis Buch fra Hadsten glæder sig. Hun skal nemlig til at starte op på den nye sæson med sit svømmehold. Det er dog ikke noget helt almindeligt hold, for Lis og alle de andre svømmere på holdet er nemlig kræftramte eller personer, der har overlevet sygdommen.

- Man er mere fri, når man er i en lille gruppe, hvor alle har været udsat for den her frygtelige sygdom. Der er ikke så meget tabu, hverken i omklædningsrummet, eller mens vi nu laver det, vi skal, siger Lis Buch.

quote Det er noget, jeg glæder mig til. Det giver jo også noget for min krop fysisk, men det giver lige så meget psykisk

Lis Buch

For Lis Buch og de andre svømmere på holdet kan det være grænseoverskridende at skulle gå ind i et omklædningsrum med en masse folk, der ikke kender deres historie.

For selvom sygdommen i Lis Buchs tilfælde er væk, så er der stadig ar efter operationerne, og de kan være svære at vise frem. Derfor giver svømmeholdet et frirum for Lis Buch. 

- Jeg tror ikke, jeg ville være klar til at gå ind i et almindeligt omklædningsrum, selvom den operation, som jeg har været igennem med tarmkræft, der kunne man jo godt nok se nogle operationsar, men det var kikkertoperation, så det var ikke ret meget. Men sammen med folk, der er blevet opereret for sådan noget som brystkræft, kunne det være meget grænseoverskridende at gå ind i et almindeligt omklædningsrum, siger Lis Buch. 

Svømmeholdet handler ikke bare om motion til kroppen. Det handler også om et fællesskab, hvor medlemmerne forstår, hvad man har været igennem.

- Det er noget, jeg glæder mig til. Det giver jo også noget for min krop fysisk, men det giver lige så meget psykisk, siger Lis Buch.

20_percent

play VIDEO: Kæmpekran løfter 130 ton tag på plads

Corona genåbning metro festival mundbind

Et år efter coronavirus ramte - her er 19 eksperters bud på fremtiden

Faste vaccinationssteder på vej

play Region Midtjylland er begyndt på hjemmevaccination

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

blæst bølger storm vejr vejret vind vindstød

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

corona vaccine

Ikke meget skal gå galt, før den nye vaccineplan skrider, vurderer analysevirksomhed