Landsret slår fast: Vanvidsbilist forbliver løsladt

Den 22-årige mand, der ramte en 14-årig dreng med sin bil i Hadsten, skal ikke varetægtsfængsles

En 14-årig dreng blev ramt af en bil og hårdt kvæstet på benene under et færdselsuheld på Ellemosevej i Hadsten.

Den 22-årige fører af bilen blev sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse, men i byretten blev det vurderet, at manden ikke skulle varetægtsfængsles. 

Politiet var ikke tilfredse med den afgørelse og kærede dommen til Landsretten. Men her var man enige med byretten – og den 22-årige mand forbliver altså på fri fod. Det samme gør to andre sigtede i sagen. Det bekræfter anklageren hos Østjyllands Politi.

Manden er fortsat sigtet i sagen.

Kørte hurtigt og hasarderet

Tre unge mænd på 18, 20 og 22 år blev anholdt i forbindelse med ulykken og blandt andet sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare efter episoden i mandags. 

Politiet vurderede, at de tre mænd havde kørt hurtigt og hasarderet rundt i området, og det var altså til sidst endt galt.

Den 22-årige sigtede mistede herredømmet over bilen og ramte den 14-årige dreng, hvis ben blev klemt imellem bilen og en stensætning. 

Ulykken skete ved Den jydske Haandværkerskole på Ellemosevej.
Ulykken skete ved Den jydske Haandværkerskole på Ellemosevej.

Den 14-årige dreng har gennemgået flere operationer, og det er stadig ikke meldt ud, hvad ulykken får af betydning for hans fremtid.

Han er dog for længst erklæret uden for livsfare. Tidligere på ugen kom det også frem, at der var begrundet håb for, at drengen kunne beholde sine ben efter ulykken, da han havde varme fødder, hvilket er et godt tegn.

Den 14-årige dreng blev ramt af den 22-åriges bil ved Den jydske Haandværkerskole på Ellemosevej i Hadsten.

Flere lokale beboere samt elever på skolen var chokerede efter ulykken.

- Det er så forfærdeligt. Jeg får ondt i hjertet. Jeg er selv far til to, og hvis jeg skulle hente min søn, der lå derovre og råbte og skreg, fordi han lige var blevet mast af tre idioter, så ved jeg ikke, hvordan jeg ville reagere, siger Dararm Afrasyo, der er studererende på Den jydske Haandværkerskole.

VIDEO: Mange kører for stærkt på Ellemosevej i Hadsten, hvor en 14-årig dreng blev kørt ned mandag, mener Sabina Helander Søndergaard.