Landsby går sammen om et friplejehjem

Indbyggerne i Sall er klar til at slå dørene op for plejehjemmet næste sommer

02:47

1 af 2

For fire år siden mødtes indbyggerne i den lille by Sall mellem Hammel og Thorsø forsamlingshuset for at drøfte deres bys fremtid.

Alle var de enige om, at noget skulle der ske, hvis ordet 'landsbydød' ikke skulle komme snigende. Den lokale skole var lukket, og en friskole var stablet på benene.

I stedet for at ligge sig ned og vente på, at alt i byen lukkede, besluttede de sig dengang for at oprette et friplejehjem, der skulle skabe liv i byen.

Det plejehjem er nu ved at blive bygget på en mark mellem byens skole og børnehaven. Navnet er 'Sall Friplejehjem', som åbner i august næste år:

- Det har været en hård fødsel, men det er fantastisk. Ingen troede på det, og så bliver man stædig, siger Jonna Granum-Jensen, som bor i Sall og er formand for plejehjemmets bestyrelse, til tv2oj.dk.

Beboere søges

Friplejehjemmet er skabt udelukkende af frivillige kræfter i byen. Økonomien er kommet på plads med hjælp fra Vækstfonden, Nordea og Sparekassen Kronjylland.

Planen er, at plejehjemmet skal have plads til 24 indbyggere og cirka ligeså mange ansatte.

Boligerne på friplejehjemmet kan blive besat af ældre fra hele Danmark og ikke bare Favrskov Kommune. Indtil videre har bestyrelsen fået flere henvendelser fra interesserede:

- Flere har gennem tiden spurgt: "Hvordan tør I bygge et plejehjem på Lars.. Mark. Vi mener, at vi kan tilbyde noget helt specielt. Nemlig et plejehjem i landlige omgivelser, siger Jonna Granum-Jensen, der tror på, at pladserne nok skal blive besat frem mod sommeren.

Man kan følge byggeriet af det nye friplejehjem ved at klikke her.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Jonna Granum-Jensen.