Kriseramte Tvilum til salg

Amerikanere vil af med østjysk møbelkoncern

Amerikanske, multinationale Masco Coorporation, der ejer den østjyske virksomhed Tvilum har nu sat virksomheden til salg.

Tvilum har hovedsæde i Fårvang, og virksomhedens danske direktør, Peter Arndrup Poulsen, har i dag givet beskeden om det forestående salg til virksomhedens knap 1000 medarbejdere, der er fordelt på de fire fabrikker i Fårvang, Silkeborg, Kjellerup og Herning.

- Hvad baggrunden for salget er, til hvem man vil sælge, og hvad der ellers skal ske, har vi intet fået at vide om. Men vi forventer da, at vi vil få en mere detaljeret information, siger fællestillidsmand Frank Andersen til Midtjyllands Avis.

Tvilum har i de seneste år kørt med vigende ordretilgang og har haft flere omgange med massefyringer. Værst for de amerikanske ejere er dog, at Tvilums omsætning også har været konstant faldende, og for første gang fik virksomheden i 2011 røde tal på bundlinjen med et underskud på 137 millioner kroner.

Hvordan 2012-regnskabet er endt vides endnu ikke, men Peter Arndrup Poulsen har tidligere fortalt, at 2012 var et svært år, og at 2013 tegner til at blive mindst lige så svært.