Kommunen uden en hovedby

Favrskov skiller sig ud i forhold til de andre østjyske kommuner

01:48

1 af 2

Aarhus Kommune har Aarhus, Randers Kommune har Randers, men i Favrskov er hovedbyen ikke den samme, som indgår i kommunenavnet.

Der findes godt nok en gård med navnet Faurskov Hovedgård, men det er ikke der, at kommunens rådhus ligger.

Det er i stedet i Hinnerup, som er blandt kommunens tre større byer med forbogstaver - Hinnerup, Hammel og Hadsten.

Favrskov er derfor i kategori med Samsø, som er lidt en undtagelse, fordi kommunen samtidig er en ø.

Ifølge borgmester Nils Borring (S) i Favrskov Kommune gør det nu ikke så meget, at kommunens hovedby ikke hedder Favrskov. Det gør nemlig, at der er en anden mentalitet og sammenhængskraft:

- Dybest set tror jeg ikke, at borgerne føler sig som en del af kommune. Heller ikke, når man skal bosætte sig, så tror jeg ikke, man tænker: 'Skal jeg bo i den kommune eller den kommune?'.

Fordel frem for ulempe

Samme opfattelse har også forsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch. Han peger på, at det kan være en fordel, at der ikke er en by, der får al opmærksomheden:

- I en kommune med tre-fire større byer vil det være i højere grad være muligr at holde aktiviteter i gang i forskellige dele af kommunen, forklarer han.

Du kan høre mere om Favrskov og manglen på en hovedby i tv-indslaget øverst i artiklen.

På fredag kan du desuden se Favrskov-borgerne kæmpe mod silkeborgenserne, når de to kommuner dyster mod hinanden i TV 2 | ØSTJYLLANDs sommerkonkurrence 'Sommer på grænsen'.

'Sommer på grænsen' bliver sendt fredag den 31. juli klokken 19.40.