Kommune spilder penge på at rette ligegyldig fejl, mener beboer

Overkørslerne i et område i Hadsten er mere end de tilladte seks meter, og derfor skal de nu laves om.

På en villavej i Hadsten river Favrskov Kommune lige nu asfalt op i bureaukratiets navn. 

Kommunen har nemlig fundet ud af, at overkørslerne, som den selv har lavet, er for brede. Derfor skal den kun ét år gamle asfalt altså fjernes og lægges på ny.

Og det til både frustration og hovedrysten fra beboerne på Seglagervej.

- Det er en ommer, det er noget pjat, og det er spild af penge - det virker helt tosset. Det er enormt små sko at gå i, siger en af beboerne, Stefan Molzen.

Sådan er overkørslerne i området markeret, hvis de skal forkortes.
Sådan er overkørslerne i området markeret, hvis de skal forkortes.

Overkørslerne må ifølge byggetilladelsen maksimalt være seks meter brede. Og det viser gule afmærkninger nu, at flere af dem overskrider.

Spild af penge

Stefan er ikke sur over, at overkørslerne bliver mindre. Det handler i stedet om princippet i, at det skal laves om, når det ikke er til gene for nogen.

- Det, der trigger mig, det er, at det er spild af penge. Det er noget, kommunen har lavet. Det er ikke noget, jeg har designet eller søgt om. Jeg har bare bedt om at få en overkørsel, siger han.

Ifølge Favrskov Kommune er der dog ikke noget at gøre.

- Der er forskellige vurderinger, når man giver tilladelse til de her overkørsler, og et af dem er trafiksikkerhed, så det er også et hensyn, der skal varetages, siger Claus Vind Andersen, der er chef for trafik og ejendomme i kommunen.

Stefan undrer sig over kommunens prioritering.
Stefan undrer sig over kommunens prioritering.

Ifølge ham er det ikke unormalt, at den slags bliver lavet for så at blive tilpasset på et senere tidspunkt.

På villavejen forstår man dog ikke, hvorfor kommunen ikke kan se gennem fingre med det.

- Jeg kan bare undre mig over, når man nu har lavet det, at man så ikke siger pyt. Det er trods alt ved bagatelgrænsen, siger Stefan Molzen og peger på en afmærkning, hvor overkørslen er er halv meter for bred.

Plads til gæster

Ifølge Vejdirektoratet er der ikke nogen generel lovgivning, der siger, at overkørslen skal være en bestemt bredte. Men det er sjældent, kommuner giver tilladelse til mere end seks meter, lyder det.

Men det handler også om, at det skal være muligt at parkere ud for grunden, hvis man for eksempel får gæster, fortæller Claus Vind Andersen.

- Man må ikke parkere ud for en overkørsel, så der er også et perspektiv i det, siger han.

Han lover da også, at indsatsen ikke kommer til at koste ekstra for skatteborgerne. Det forklarer han med, at der i forvejen skal justeres andre ting, og at det vil blive gjort i samme ombæring.

Alligevel håber Stefan Molzen, at kommunen helt dropper planen om at forkorte overkørslerne.