Køkkenchefen Jørgen deler mad ud til fattige
Jørgen Mathiesen bruger 20 timer om ugen på at dele mad ud til fattige
I storkøkkenet på Grundfos er arbejdet først forbi, når ugens rester fra medarbejdernes frokostbord er pakket sammen.
Madresterne bliver pakket sammen og går til et godt formål.
- Det hjælper nogle mennesker, der har brug for det. Vi skal huske på, at alt det, vi giver væk af maden, er det, som vi ikke kan bruge i vores produktion, siger Lars Brynjulf Nielsen, køkkenchef, Grundfos, Bjerringbro.
Når maden er pakket, skal den fragtes ud til mennesker, der af den ene eller anden grund er pressede på økonomien. Det sørger Jørgen Mathiesen for.
Læs også
Han er initiativtager til projektet Del Mad. Og hos dem, der få maden bragt ud, betyder det rigtig meget.
- En ting er at have brug for hjælp. En anden ting er, at det er synd at smide mad ud, siger Hanadi Shahin. Hun er sygemeldt og bor i Hammel.
Det var tilbage i 2015, at Jørgen Mathiesen fik ideen. Poul Due Jensen-Fonden donerede 100.000 kroner til projektet.
Af dem gik 80.00 kroner til en rullende madvogn.
- Det er oppe i tiden, at der bliver smidt så meget mad ud. Det giver ingen mening, når nogen samtidig går og sulter, siger Jørgen Mathiesen.
Hver fredag får Hanadi Shahin en bakke, som hun fordeler i mindre portioner til andre folk i nærområdet, der har brug for gratis mad.
Læs også
Der er stor forskel på, hvem der modtager den gratis mad-hjælp. Det kan være førtidspensionister eller mennesker, der lige er blevet skilt og derfor har svært ved at få det til at løbe rundt.
- Jeg har selv haft brug for at andre kunne hjælpe mig. Så jeg tænkte, at det håb og den glæde jeg fik ved at få hjælp, prøver jeg at give videre, siger Jørgen Mathiesen.
Hver eneste fredag bliver 60 kilo mad fordelt i 90 portioner. Jørgen Mathiesen bruger 20 timer på projektet om ugen, og han vil gerne have hjælp.
- Jeg håber, at det bliver en kultur i Favrskov Kommune, at man hjælper hinanden. Den glæde, som folk udstråler, er mere værd end den halve million, som jeg mangler at tjene, siger Jørgen Mathiesen.
Øverst kan du se hele indslaget om Jørgen Mathiesen, der bruger 20 timer om ugen på at dele mad ud til økonomisk trængende.