To klasser på landsbyskole vinder priser i landsdækkende konkurrence

To parallelklasser på Hadbjerg Skole har vundet priser i en landsdækkende mediekonkurrence

For første gang nogensinde har to klasser på den samme skole vundet en pris i Mediekonkurrencen, der er arrangeret af JP/Politikens Hus. 

Det drejer sig om 7. A og 7.B fra Hadbjerg Skole i Hadsten, som i dag blev overrasket med, at begge klasserne har vundet en pris. 

I forløbet skulle eleverne i grupper skrive artikler og tage billeder til en samlet avis, og det var de altså gode til. B-klassen vinder for bedste Jyllands-Posten og A-klassen for bedste Ekstra Bladet.

- Det har været fedt. Normalt er jeg ikke så god til at skrive, men jeg fandt noget, jeg synes var interessant, siger Maria Plaskett, der går i 7. klasse på skolen.

- Det har været meget anderledes, fordi det var meget selvstændigt, siger Christoffer Kübber, der går i 7.b på Hadbjerg Skole. 

I konkurrencen har hver klasse lavet deres egen online nyhedssite og/eller avis og modtog efterfølgende 1.000 eksemplarer af avisen trykt på rigtigt avispapir. 

VIDEO: Se eleverne på Hadbjerg Skole blive overrasket med, at de har vundet konkurrencerne:

Begejstrer lærer

Lene Andersen er dansklærer i 7.a, og har været en drivende kraft på projektet. Hun har et bud på, hvordan det er lykkedes to parallelklasser at vinde priser i konkurrencen. 

- Signe (klasselærer i 7.b, red.) og jeg arbejder rigtig tæt sammen og forbereder vores undervisning sammen, så jeg tror, det har haft stor betydning, at selvom vi har lavet to forskellige aviser, har vi inspireret hinanden og hjulpet hinanden, siger Lene Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun mener, at konkurrencen har hjulpet eleverne til at forstå, hvordan medieverden fungerer.

- Den kan meget i forhold til at lære eleverne om, hvad medier er og også hvad medier gør, siger hun og fortsætter: 

- Vi har virkelig pointeret, at når det er journalistik, skal man vinkle og ville noget med sine historier. Det er rigtig svært at kunne det, når man går i 7. klasse, men jeg synes virkelig de har forsøgt at gjorde deres allerbedste for det, siger Lene Andersen. 

Eleverne fra Hadbjerg Skole får overrakt medaljer sammen med vinderne i de andre kategorier den 17. maj i Pressens Hus i København.

VIDEO: Dansklærer Lene Andersen fortæller om forløbet, der nu har kastet to priser af sig.